11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Švedska kompanija Savana investirala u crnogorsku IT firmu „Amplitudo“

Tehnologija

Comments 0

Švedska kompanija Savana investirala u crnogorsku IT firmu „Amplitudo“

„Amplitudo“ i „Savana Holding AB“ ostvarili partnerstvo u cilju razvoja crnogorske IT i gejming industrije

Autor: Antena M

  • Viber

Jedna od vodećih IT kompanija u Crnoj Gori, „Amplitudo“, potpisala je ugovor sa švedskom firmom „Savana Holding AB“. Time je ovaj investitor postao partner najinovativnije crnogorske kompanije u 2020. godini i to sa vlasničkim udjelom od 20%.

Švedska kompanija je u vlasništvu biznismena crnogorskog porijekla, donatora i humaniste, Veselina Mijača, koji je sa izvršnim direktorom „Amplituda“, Nenadom Novovićem, danas u hotelu Ramada potpisao sporazum.

„Savana Holding AB” osnivač je više kompanija u Crnoj Gori: „Savana Continental Property Management & Lodging“, Savana Acquisition Mountain Black Investment Capital (Sambic) AD i „Savana Commercial Retail“, a u njenom vlasništvu su i Hotel Ramada, Mall of Montenegro, zgrada Europrint i još više objekata u fazi izgradnje.

"Jedan od glavnih stubova budućeg razvoja biznisa su svakako informacione tehnologije. Digitalna globalizacija ide u korak, ako ne i brže, sa globalizacijom ostalih grana društva. IT tehnologije doprinose pojednostavljivanju procedura u razvoju biznisa, brže povezivanje i integraciju, eliminisanje fizičkih i kulturnih barijera između država, pojačanju intenziteta i brzine biznisa i sveukupnom olakšanju načina života. Odlučili smo da uđemo u kompaniju „Amplitudo“, jer predstavlja najuspješniju kompaniju u ovoj oblasti u Crnoj Gori. Takođe, primijetio sam rad na inovativnim projektima i veliku aspiraciju za razvitak projekata, koji će doprinijeti daljem razvitku društvene zajednice u Crnoj Gori, kazao je Mijač.

Ovim su crnogorskoj kompaniji otvorena vrata skandinavskog tržišta i IT biznis zajednice. Partnerstvo će omogućiti „Amplitudu“ da u narednih nekoliko godina raste još brže i ujedno olakša ulaz na inostrano tržište, što je jedan od strateških usmjerenja i prioriteta. U krajnjoj liniji, efekti saradnje će biti značajni i za razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema i privrede uopšte.

Sada kada smo opravdali poziciju digitalnog vodećeg inovatora u zemlji osvojivši nagradu za najinovativniju kompaniju u izazovnoj 2020. godini, idemo van granica Crne Gore. Osim za izvoz IT usluga i proizvoda na moćno i konkurentno tržište, za nas ovo partnerstvo predstavlja mogućnost za ubrzanje razvoja gejming industrije čije smo temelje u Crnoj Gori počeli prošle godine pionirski da postavljamo. Pored SAD-a, Japana i Njemačke, skandinavskim zemljama pripada dobar dio gejming tržišta. Pritom je švedska industrija igara najrazvijenija od svih nordijskih država. Stoga je ovo platforma za ostvarivanje značajnih rezultata i na tom polju", kazao je Nenad Novović ispred „Amplituda“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR