16 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Facebook krenuo s testiranjem nove opcije

Izvor: EPA-EFE/Julien de Rosa

Tehnologija

Comments 0

Facebook krenuo s testiranjem nove opcije

Izvor: Radio Sarajevo

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Facebook je najavio testiranje nove opcije unutar svoje mobilne aplikacije koja je namijenjena povezivanju susjeda. Opcija će na početku biti ograničena samo na nekoliko gradova SAD i Kanade, a nije poznato kada će se (i hoće li se uopšte) proširiti i na druga tržišta.

"Facebook Neighborhoods" biće baziran na povezivanju ljudi koji žive u istom kvartu, kao i na pronalaženju osoba koje imaju ista interesovanja poput sporta, čitanja, kućnih ljubimaca i slično, piše Zimo.

Takođe, tu su opciju zamislili i kao virtuelno mjesto za raspravu o svim problemima u kvartu, željama stanovnika itd.

Korisnici koji se odluče koristiti tu opciju moraće omogućiti dijeljenje svoje lokacije, kako bi ih Facebook mogao povezati s osobama koje žive u njihovoj blizini.

Pored klasičnih informacija s profila, korisnici će moći dijeliti i informacije o svojim interesovanjima, kao što će moći izabrati i ulogu koju želi imati u svom susjedstvu - npr. mogu naglasiti kako žele tu opciju koristiti kako bi upoznavali susjede i družili se, dok se drugi mogu identifikovati kao "pomagači" i time susjedima dati do znanja da na njih mogu računati u slučaju da im nešto treba.

Testiranje "Facebook Neighborhoodsa" već je počelo u Kanadi i, prema Reid Patton koja upravlja ovim projektom, ta se opcija do sada najviše koristila za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca, organizovanje izleta, stvaranje novih prijateljstava, pronalaženje majstora itd.

U teoriji ovaj se alat čini korisnim, no vidjećemo kako će izgledati u praksi jer će vjerovatno značiti davanje novih podataka Facebooku, a biće potrebno nadgledati i upravljati sadržajem koji se objavljuje, što se često pokazalo velikim izazovom kojem moderatori i algoritmi ove mreže nijesu uvijek dorasli.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR