9 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Netflix ograničava dijeljenje lozinki u još više zemalja

Tehnologija

Comments 0

Netflix ograničava dijeljenje lozinki u još više zemalja

Autor: Antena M

  • Viber

Streaming servis Netflix trenutno je u fazi u značajnih kadrovskih promjena, a ono što će korisnike najviše zanimati je činjenica da će tokom ovog tromesječja proširiti svoja pravila o dijeljenju lozinki s ostalim korisnicima, onima koji nisu dio određenog domaćinstva, i na ostatak svijeta.

"Iako naši uslovi korišćenja ograničavaju upotrebu Netflixa na domaćinstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj nalog s ostalima", navode iz Netflixa. "Kako uvodimo dijeljenje uz plaćanje, korisnici u mnogim zemljama takođe će imati mogućnost dodatnog plaćanja ako žele da dijele Netflix s ljudima koji nisu dio istog domaćinstva", objašnjavaju.

Nakon što pokrene mogućnost legalnog dijeljenja lozinki, Netflix kaže da očekuje određeni broj otkazivanja pretplata na svakom tržištu, ali da će dugoročne koristi od ljudi koji plaćaju za dodatne naloge rezultirati "poboljšanjem ukupnog prihoda".

Iz Netflixa nisu pružili informacije o cijenama takvog načina korišćenja ili odredili kada će tačno izmjena stupiti na snagu, ali izjava krajem prvog tromjesečja sugeriše da bi noviteti mogli stići negde tokom aprila.

Prošlog mjeseca britansko Odjeljenje za intelektualnu svojinu (IPO) je objavilo da se dijeljenjem lozinki za Netflix krše zakoni o autorskim pravima. U Ujedinjenom Kraljevstvu i širom svijeta uobičajeno je da se lozinke za usluge streaminga dijele, uprkos tome što je to suprotno uslovima ugovora o usluzi.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR