9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NATO zaposlenima zabranio korišćenje TikTok-a, sumnjaju da Kina prikuplja podatke

Izvor: Pixabay/Antonbe

Tehnologija

Comments 0

NATO zaposlenima zabranio korišćenje TikTok-a, sumnjaju da Kina prikuplja podatke

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

  • Viber

NATO je službeno zabranio zaposlenima da preuzimaju aplikaciju za društvene mreže TikTok na svoje uređaje koje je obezbijedila alijansa, pozivajući se na bezbjedonosne brige, prema dvojici zvaničnika NATO-a upoznatih s tim.

Zvaničnici NATO-a poslali su pismo osoblju u petak ujutro u kojem najavljuju zabranu. U napomeni je zabrana ozvaničena, ali TikTok ionako ranije nije bio upotrebljiv na uređajima koje je izdao NATO, rekli su zvaničnici, zbog internih tehnoloških ograničenja.

“Cyber bezbjednost je glavni prioritet za NATO. NATO ima snažne zahtjeve za određivanje aplikacija za službenu poslovnu upotrebu. TikTok nije dostupan na NATO uređajima”, rekao je visoki zvaničnik NATO-a za CNN.

NATO je najnovije vladino tijelo koje je zabranilo aplikaciju zbog zabrinutosti da bi kineska vlada mogla imati pristup podacima korisnika TikTok-a preko svoje kineske matične kompanije Bytedance. SAD, Velika Britanija, Norveška, Evropski parlament i druge zemlje već su zabranile aplikaciju na uređajima koje je izdala vlada.

Izvršni direktor TikToka Shou Chew naglasio je američkim zakonodavcima ranije ovog mjeseca da je kompanija potpuno nezavisna od Pekinga i rekao da “nije vidio nikakve dokaze da kineska vlada ima pristup tim podacima; oni nas nikada nisu tražili, mi to nismo dali.”

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR