25 °

max 26 ° / min 17 °

Ponedjeljak

25.05.

26° / 17°

Utorak

26.05.

22° / 13°

Srijeda

27.05.

24° / 11°

Četvrtak

28.05.

25° / 14°

Petak

29.05.

22° / 14°

Subota

30.05.

22° / 14°

Nedjelja

31.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skandal - Srpski ministar: Crnogorski režim zločinački

Region

Comments 6

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Skandal - Srpski ministar: Crnogorski režim zločinački

Nakon uvrjedljivih i skandaloznih izjava iz Srbije na račun Crne Gore zbog najave da je država odlučna da usvoji zakon o slobodi vjeroispovijesti danas je stigla još jedna takva poruka.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije, Nenad Popović rekao je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanovićnajveći kriminalac u Evropi, a da je crnogorski režim zločionački.

On je za TV Pink rekao da najavljeno usvajanje zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, kojim se predviđa i oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, neprijateljski čin, napad na SPC, na srpski narod i državu Srbiju.

“Ovo nam nijesu činili ni najljući neprijatelji, i država Srbija će sigurno, ako dođe do izglasavanja zakona u skupštini Crne Gore, morati da reaguje najžešće”, poručio je Popović.

On je dodao da ako se usvoji zakon, to će biti “najgori napad na Srbiju u istoriji bratskog naroda koji živi u Crnoj Gori”.

“Crna Gora je stara srpska država, nju su stvarali Nemanjići i Sveti Sava”, rekao je Popović, ocijenivši da crnogorski predsjednik Milo Ðukanović i njegov “zločinački režim” uzimaju Srbiji ono što joj je najsvetije – njenu istoriju, ime i prezime.

Popović je objasnio da Ðukanovićev režim naziva zločinačkim, jer Srbiji crkvu nijesu uzimali ni Turci za 500 godina, ni ustaše, ni nacisti.

 “Oni nam čine ono što nam nikad ni zločinci nijesu činili i Srbija će se prema tome sigurno odrediti veoma jako. Neko želi da nam uzme manastir Ostrog, neko želi da nam uzme mošti Svetog Vasilija Ostroškog, Petra Cetinjskog, a to je naš identitet”, rekao je Popović.

Istakao je da su u Crnoj Gori iz čitanke izbačeni Jovan Jovanović Zmaj i Desanka Maksimović, kao i da Srbi, građani Crne Gore koji se tako izjašnjavaju, ne mogu da se zaposle u državnim institucijama.

“Nad nama vrše identitetski genocid. Ustaše su činile čisti genocid, ubijali nas, a Milo Ðukanović želi da izbaci iz Crne Gore, stare srpske države, sve što je srpsko”, rekao je Popović.

On je upozorio da ukoliko u Crnoj Gori, kao pravoslavnoj “našoj bratskoj zemlji”, u kojoj žive Srbi, neko može da protjera srpsku crkvu i uzme svete mošti Vasilija Ostroškog i srpske manastire, tako nešto bi moglo kroz sedam dana da se desi i na Kosovu.

“Oni bi to radili sa našim hramovima na Kosovu, vjerovatno bi se slično dešavalo i u Hrvatskoj. To je model koji se već desio u Ukrajini. Milo Ðukanović nije ideolog toga, on je običan izvršilac”, rekao je Popović.

On je dodao da je Ðukanović “ucijenjen izvršilac zbog svojih kriminalnih radnji”.

“Đukanović je poznat kao najveći kriminalac u Evropi. On mora da ispunjava sve zadatke koje mu narede sa Zapada njegovi nalogodavci, jer zna se da je duboko povezan s njima. To je zajednička šiptarsko-đukanovićevska akcija, koja je zločinačka prema srpskom narodu i državi”, smatra Popović.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Mars svi redom iz Beograda u vašu veliku i prostranu Crnu Goru .Daleko van lepa kuća...Smradine vi pojedinci kojima se obraćam sre kupili stanove u Bgd a pljujete po Srbiji ...

Razumno

Srbija ima klasičnu krizu identiteta

mr

Oni svoje istorije nemaju... Evo ovaj nesrećnik to javno saopštava, bez i najmanje stida. I šta im drugo preostaje, otimaju tuđe. Nijesmo samo mi ugroženi, o jadu su zabavili cijeli region!!!