4 °

max 15 ° / min 1 °

Petak

03.04.

15° / 1°

Subota

04.04.

18° / 8°

Nedjelja

05.04.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 7°

Utorak

07.04.

20° / 5°

Srijeda

08.04.

21° / 6°

Četvrtak

09.04.

21° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Užas u Hrvatskoj: Ušao  u Centar za socijalni rad i ubio osobu koja je brinula o njemu

Izvor: Foto: Jutarnji.hr

Region

Tag Video
Comments 0

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Užas u Hrvatskoj: Ušao u Centar za socijalni rad i ubio osobu koja je brinula o njemu

Andrija Drežnjak uhapšen je danas u napuštenoj štali u mjestu Drenje u okolini Đakova, zbog užasnog ubistva u Centru za socijalni rad, javljaju hrvatski mediji.

Socijalna radnica Blaženka P. (50) na mjestu je preminula, a Ivan P, njen 15 godina mlađi kolega pravnik u Centru za socijalni rad Đakovo, teško je ranjen hicima iz pištolja koje je u njih u utorak oko 12.15 sati u zgradi Centra, kako se sumnja, ispalio njihov 60-godišnji sugrađanin Andrija Drežnjak, koji je bio dugogodišnji korisnik usluga Centra.

Nesretna Blaženka P. bila je njegova socijalna radnica i starateljka te, kako kažu njene kolege, jedina osoba koja je iskreno i brižno brinula o njemu i njegovim pravima. Što je tog 60-godišnjaka, za kojega su njegovi sugrađani koji ga poznaju praktično cijeli život kazali da je izuzetno problematična, nasilna i nestabilna osoba, natjeralo na ovakav čin, još je nepoznato.

“Došao sam predati neke papire”, navodno je Drežnjak rekao zaštitaru na ulazu u zgradu u kojoj se nalazi đakovački Centar za socijalni rad.

Riječ je o suterenskom prostoru Doma za starije i nemoćne osobe u Đakovu, u kojem je CZSS bio u najmu. Zaštitar je pustio Drežnjaka ne sluteći što se sprema. On je, naime, prema riječima Šimuna Buzova, člana uprave kompanije Securitas, koja osigurava đakovački Centar, tamo dolazio gotovo svakodnevno, ponekad i više puta na dan. Bila mu je oduzeta poslovna sposobnost, liječen je na psihijatriji, a ubijena socijalna radnica bila mu je starateljka po službenoj dužnosti.

Praktički je u centru bio kao kod kuće, kažu. Nakon što ga je zaštitar pustio, Andrija Drežnjak krenuo je dobro poznatim putem - skrenuo je lijevo u hodnik i došao do treće kancelarije iza zaštitarske sobe. Ušao je i unutra zatekao svoju socijalnu radnicu.

 Motiv bi, navodno, moglo biti njegovo nezadovoljstvo visinom socijalne pomoći koju je primao. Socijalnu radnicu usmrtio je hicima iz pištolja, a onda je nakon izlaska iz njene kancelarije hice ispalio i u 35-godišnjeg pravnika Ivana P. čiji se ured nalazi nasuprot Blaženkinog i koji je, kad je čuo što se događa, izašao na hodnik.

Andrija Drežnjak potom je protrčao pokraj zaštitarske sobe i istrčao iz zgrade dok je zaštitar trčao u pomoć upucanim radnicima.

On se nakon izlaska iz zgrade uspio stepenicama koje vode prema parkingu đakovačkog Doma zdravlja, pri čemu je usput odbacio crnu torbicu u kojoj je vjerovatno unio pištolj, sjeo je na bicikl kojim se dovezao do centra i pobjegao. 

Ubrzo nakon što se ubistvo dogodilo Đakovom je prostrujala informacija da je osumnjičeni spominjao i gradsku upravu, odnosno gradonačelnika Marina Mandarića koji je, kad je čuo za to, odlučio sve radnike gradske uprave poslati kući. Pogotovo jer se znalo da ubica tumara đakovačkim ulicama. Mandarić je, pak, otišao na mjesto događaja kako bi pružio podršku radnicima centra.

- Osumnjičeni je godinama bio i korisnik pomoći Grada Đakova. Pretpostavka je da nije mogao shvatiti koja su mu prava - kazala je Sanja Rogoz Šola, predsjednica Upravnog vijeća đakovačkog centra, koja je godinama vodila Kancelariju za socijalni rad.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR