11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hrvatska: Socijalni radnici u crnini idu na posao, stavljaju isti status na Fejsbuk

Izvor: Foto: Jutarnji.hr

Region

Comments 0

Hrvatska: Socijalni radnici u crnini idu na posao, stavljaju isti status na Fejsbuk

Izvor: Index.hr

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Socijalni radnici preko društvenih mreža dogovorili su se da na posao jutros dođu u crnini te da se svi koji mogu okupe pred resornim Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta, kada se juče i dogodila pucnjava u Centru u Đakovu, kako bi upozorili na težak položaj u kojem se nalaze.

Užas u Hrvatskoj: Ušao u Centar za socijalni rad i ubio osobu koja je brinula o njemu

Ministarka za demografiju, porodicu, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić je, kako nezvanično saznaje HRT, uputila svim centrima u državi rješenje po kojem sljedeća dva dana ne moraju raditi sa strankama te ne moraju svi doći na posao, nego će biti dovoljno da organizuju dežurstvo.

Socijalne radnice na Fejsbuku postavljaju natpis: Jedna od nas, kao upozorenje na tragediju koja se dogodila, a u kojoj je ubijena njihova koleginica, piše N1.

Tragičan događaj za N1 je komentarisala direktorica đakovačkog Centra za socijalni rad Dubravka Petrović.

"Ja bih prije svega u svoje lično ime i ime svih radnika Centra izrazila saučešće porodici Blaženke Poplašen i našem kolegi pravniku za kojeg znamo da je teško povrijeđen i da se bori za život. Mi smo zgranuti. Ne znam što zapravo da kažemo", navodi ona. 

"Nikada radeći ovaj posao nijesmo očekivali da će nam se dogoditi ovakve stvari. Naš posao se sastoji u pomaganju ljudima, mislili smo da smo mi ti koji možemo nešto učiniti. Slučaj nas je zaprepastio. Nijesmo u mogućnosti da radimo. Danas i sjutra ne radimo, nadam se da će stranke shvatiti. Sahrana naše koleginice je sjutra u 16h na mjesnom groblju u Đakovačkim Selcima. Teško nam je, jako teško", dodaje. 

Kaže da se ovo nije moglo predvidjeti.

Dodaje da je ubica imao tešku narav, ali ne može reći da je bio nasilan.

Otkriva da su i ranije pisali policiji.

"To je toliko teško reći. To je bezuman čin. To je nešto zaista iracionalno. Naše kolege su se uvijek trudile. Čovjek je dolazio kod nas jako puno puta. Desilo se to što se desilo. Niko to nije mogao predvidjeti. Ne mogu reći da se nasilno ponašao. Usudila bih se reći da je teška stranka. Slali smo u nekoliko navrata dopise policiji i ljekarima", kaže ona. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR