14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budući treneri: Nedostajala nam je ekipa

Izvor: fk-buducnost.me

FK Budućnost

Comments 0

Budući treneri: Nedostajala nam je ekipa

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Plavi momci su danas dobili dva očekivana "pojačanja" - lideri Petar Grbić i Draško Božović su se vratili sa semestra za trenersku UEFA B licencu.

I jedno neočekivano - bivši kapiten, štoper zagrebačkog Dinama na pozajmici u Varaždinu, Stefan Milić je došao na trening da pozdravi bivše saigrače poželivši im odbranu titule. Šampioni su mu obećali da će ga zvati ukoliko dođu do željenog cilja.

Nakon pozdrava uslijedio je - ozbiljan trening. A bilo je vidljivo da su se "novi treneri" Grbić i Božović uželjeli lopte i saigrača.

"Bilo nam je lijepo na prvom semestru, ali meni rad sa ekipom uvijek nedostaje. I Draško i ja smo danas jedva čekali da istrčimo na teren kada smo došli na kamp“, rekao je 32-godišnji Grbić, a njegov vršnjak Božović se nadovezao.

"Nedostajali su mi treninzi i ekipa. Sada smo tu, imamo vremena da se pripremimo za nastavak našeg prvenstva. Nadam se nastavku pobjedničke serije“, rekao je naš majstor, svjestan da je naša Budućnost u seriji od četiri trijumfa i da poslije osam kola u domaćoj eliti ima bod i utakmicu manje od lidera Dečića (Dečić 16, Budućnost 15).

A na prvom od četiri semestra za UEFA B licencu, koju je organizovao Centar za edukaciju trenera, koji funkcioniše u okviru Fudbalskog saveza Crne Gore bilo im je - izenanđujuće zanimljivo.

"Stvarno sam oduševljen, vidio sam da je škola za trenera na visokom nivou, a Niko Raičković, Nikola Rakojević i Boris Ljutica koji su zaduženi za školu imaju izuzetno znanje koje pokušavaju da prenesu na sve kandidate. Nakon završetka karijere planiram da ostanem u fudbalu, želja mi je da jednog dana budem šef stručnog štaba našeg kluba, tako da sam na vrijeme krenuo da se edukujem“, poručio je Draško, a svoje oduševljenje nije krio ni Petar.

„Bilo je vrhunski. Predavanja su bila sjajna, studiozna, sve je bilo na velikom nivou, a tek sada, kada sam krenuo da učim za trenera, shvatio sam koliko trener mora da vodi računa o svakoj sitnici. Presrećan sam što sam na vrijeme krenuo da učim. Raičković, Rakojević i Ljutica su napravili ozbiljnu školu, sve je sređeno na najbolji način, jedva čekam idući semestar“.

Naši kapiteni su se najviše družili tokom licence, svi polaznici su se držali zajedno.

„Bilo nas je petnaestak, većinom su to aktivni igrači, ali i ko nije - znamo se. Držali smo se zajedno, išli na predavanja, zajedno smo crtali, pomagali jedan drugom“, jasan je Grbić.

Božović ističe pomoć jednog čovjeka - našeg bivšeg napadača i aktuelnog trenera našeg omladinskog sastava Srđana Radonjića.

"Mislim da smo se predstavili u dobrom svjetlu, ali smo svjesni da moramo još puno da učimo da bi jednog dana mogli samostalno da vodimo seniore. Mnogo nam je pomoglo što je Srđan Radonjić bio jedan od mentora i od njega smo imali pomoć u vidu savjeta kako bi što lakše određivali zadatke“, poručio je vezista.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR