10 °

max 19 ° / min 9 °

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 14°

Srijeda

01.05.

17° / 14°

Četvrtak

02.05.

16° / 12°

Petak

03.05.

17° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šest stipendijskih ugovora: I ja imam tremu

FK Budućnost

Comments 0

Šest stipendijskih ugovora: I ja imam tremu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je rezultatski uspješnu 2020. završila na najljepši mogući način potpisivanjem šest talentovanih stipendista. Tako su “plavi“ još jednom dokazali da vode računa o učenicima Omladinske škole kojom rukovode Petar Grbić i Nikola Vukčević.

Vasilije Adžić, Mitar Globarević, Marko Perović, Lazar Maraš, Nenad Krivokapić i Vladimir Perišić su bili presrećni nakon potpisa ugovora na tri godine do januara 2024, a današnji emotivni dan će sigurno dugo pamtiti.

I ne samo klinci, već i njihovi roditelji koji su takođe bili uzbuđeni, pa je u jednom trenutku legendarni kapiten Budućnosti, a sada selektor pionirske selekcije Crne Gore Goran Perišić, otac Vladimira, prilikom potpisivanja rekao 'I ja imam tremu'.

A upravo su napadači Vladimir Perišić i Mitar Globarević najstariji stipendisti koje je klub potpisao danas - rođeni su 2004. godine.

“San svakog mladog fudbalera je da potpiše za najveći crnogorski klub, tako da je osjećaj fenomenalan. Ostaje mi još jedna želja, a to je da zaigram za prvi tim i postignem gol. Nadam se da će mi se ta želja ostvariti u bližoj budućnosti“, poručio je “mali Peri“.

I Globareviću se ostvario dječački san...

“Meni se jedan od snova ispunio. Želio bih da se zahvalim svim trenerima i upravi kluba na ukazanom povjerenju, potrudiću se da to povjerenje vratim na terenu i da se u budućnosti nametnem šefu Milinkoviću za prvi tim. Na meni je da nastavim vrijedno da radim“.

Nenad Krivokapić je mlađi godinu dana od svojih drugova, rođen je 2005, a igra na mjestu krila.

“Osjećam se fenomenalno. Moje je da vrijedno treniram, a stipendijski ugovor je svakako motiv više da radim na sebi na svim poljima. Nadam se da je ovo početak mog uspjeha“, jasan je Krivokapić.

Lazar Maraš i Marko Perović pripadaju plejadi talenata rođenih 2006. godine - prvi igra lijevog beka, a drugi krilo.

“Malo je reći da sam presrećan zbog potpisivanja ugovora za klub kao što je Budućnosti. To je podstrek za mene, a nadam se da ću opravdati očekivanja kluba i da ću jednog dana zaigrati za prvi tim Budućnosti pred najboljim navijačima i tako ostvariti svoj san“, rekao je Maraš, da bi se Perović nadovezao.

“Stipendijski ugovor za mene predstavlja čast i veliki podstrek za dalji rad. Prvi san sam ostvario, napravio sam prvi korak, ali ću težiti da jednog dana zaigram za seniorski tim“.

A najmlađi na Kampu FK Budućnost bio je vezista Vasilije Adžić, koji je rođen 2006. godine.

“Veliki uspjeh za mene, jer sam ponikao u klubu koji ima loše uslove, a došao sam u najbolji klub u Crnoj Gori. Srećan sam što sam potpisao svoj prvi ugovor, sada je na meni da radim još više. Hvala ljudima iz Budućnosti na povjerenje, ali hvala i treneru Slaviši Đurkoviću koji me je naučio prvim fudbalskim koracima“, poručio je Adžić, koji je kao i ostali stipendisti svim građanima Crne Gore poželio srećne praznike.

Svi momci koji su danas postali stipendisti su igrali za omladince, kadete i mlađe kadete, ostavili su odličan utisak među starijom generacijom, a i ubuduće će biti raspoređeni sa starijima kako bi brže i bolje napredovali što je i osnovni cilj kluba.

Budućnost je ranije tokom ove godine potpisala devet stipendista, a sada je ukupan broj stipendijskih ugovora 15, što je još jedan dokaz da “plavi“ razmišljaju o svojoj budućnosti i budućnosti crnogorskog fudbala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR