17 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.05.

24° / 14°

Utorak

30.05.

24° / 14°

Srijeda

31.05.

24° / 15°

Četvrtak

01.06.

24° / 17°

Petak

02.06.

24° / 16°

Subota

03.06.

22° / 16°

Nedjelja

04.06.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održana sjednica UO FK Budućnost: Jedna od najuspješnijih godina

FK Budućnost

Comments 0

Održana sjednica UO FK Budućnost: Jedna od najuspješnijih godina

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Danas je održana sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Budućnost, a članovi su konstatovali da je godina za nama jedna od najuspješnijih - rezultatski i finansijski - u novijoj istoriji kluba, uprkos pandemiji koju je izazvao virus korona svugdje u svijetu.

"Kao uprava kluba omogućili smo najbolje moguće uslove stručnom štabu i igračima, a prvi tim je to ispratio osvojivši titulu u sezoni 2019/20. Na peharu u prvenstvu se nije stalo, već smo napravili i iskorak u Evropi najvećom pobjedom u istoriji Budućnosti protiv Astane, a sigurno da ostaje žal zbog nesrećne eliminacije od Sarajeva. Međutim, vjerujemo da ćemo iduće sezone napraviti još jedan korak naprijed, ali prije svega da ćemo odbraniti šampionsku krunu. Svi preduslovi postoje, jer imamo temelj u organizaciji kluba, ali i u stručnom štabu, prvotimcima i mlađim kategorijama.

Finansijsko poslovanje kluba nikada nije bilo bolje pošto je iza nas najplodnija finansijska godina - naplatili smo dugogodišnja potraživanja, od evropske kuće fudbala UEFA dobili smo novac srazmjeran našem rezultatu na evro sceni, zaposlenima se na vrijeme isplaćuju zarade, a sigurno je da ćemo nastaviti da radimo kvalitetno za dobrobit našeg kluba.

Budućnost kao najveći i najpopularniji klub je pokretač promjena u domaćem šampionatu, naša obaveza je da iz godine u godinu budemo bolji i organizovaniji, ali i da utičemo i na druge klubove - sportske rivale na terenu - da organizaciju podignu na veći nivo i da nam šampionat iz godine u godinu bude priznatiji u Evropi. Čini nam se da je već ove sezone napravljen pomak.

Posebno smo srećni što je naš klub ostvario nekoliko transfera tokom ljeta i što smo ponovo postali rasadnik talenata, po čemu smo bili prepoznatljivi u prošlosti. Kako bismo i ubuduće proizvodili talentovane igrače, poseban akcenat smo stavili na omladinsku školu, kojom smo više nego zadovoljni. Na današnjoj sjednici UO je usvojen izvještaj i prikazan projekat o daljim planovima omladinske škole. Cilj nam neće biti titule, uprkos tome što su dobrodošle, već proizvodnja mladih fudbalera kojima ćemo se maksimalno posvetiti kroz timski i individualan rad. Usvojen je i izvještaj sportskog direktora, kao i interni akti kluba - disciplinski pravilnik i pravilnik o premijama", stoji u saopštenju kluba.

Sjednici Upravnog odbora prisustvovali su gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, predsjednik kluba Veselin Mijač, kao i svi članovi osim opravdano odsutnog reprezentativca Crne Gore Nikole Vukčevića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR