16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Plave dame: Mi smo porodica i sanjamo titulu

FK Budućnost

Comments 0

Plave dame: Mi smo porodica i sanjamo titulu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Ženski fudbalski klub Budućnost je nastavio da sanja titulu!

Plave dame su prethodnog vikenda odigrale neriješeno (1:1) protiv petostrukog uzastopnog šampiona Breznice u Pljevljima, u okviru 6. kola ŽFL. Tako su izabranice Duška Globarevića sačuvale lidersko mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova kao Breznica (11), ali sa boljom gol razlikom.

Međutim, još važnije je što su plave djevojke ponovo dokazale da su više nego ozbiljan rival Breznici - “plave dame” četvrti meč zaredom su ravnopravne protiv Pljevljakinja (pobjeda (4:3), poraz (2:1), dva remija (3:3, 1:1)), a aktuelne šampionke tako jakog rivala nisu imale u posljednjih pet godina.

“Utakmica je prije svega bila teška, ali to se očekivalo jer i Breznica i mi imamo kvalitet. Mislim da smo mogle da odigramo kvalitetnije, ali smatram da je neriješen rezultat realan i da treba da budemo zadovoljne osvojenim bodom”, rekla je za klupski sajt Nađa Đurđevac.

Budućnost se kao klub potrudila da talentovanim damama ništa ne nedostaje - na derbi utakmicu su otputovale našim supermodernim autobusom koji koristi muška ekipa. I ne samo to - djevojke su poslije muškog tima prva selekcija našeg kluba koja je zadužila Adidas opremu.

“Lijep je osjećaj kada osjetiš podršku od kluba i od muške ekipe. Smatram da je to jedna motivacija za sve nas za dalji rad”, poručila je Nađa.

Đurđevac igra na sredini terena, nosi broj 10, služi se lijevom nogom i izvodi sve prekide. Uprkos tome što ima samo 18 godina nije se uplašila prilikom penala za izjednačenje u nedjelju protiv Breznice. I nada se da će se na kraju sezone slaviti titula.

“Kao i svakoj ekipi, naš cilj je prvo mjesto. Imamo kvalitetnu mladu ekipu, smatram da smo tome cilju bliže nego ikada, ali naravno da je još rano da pričamo o tome”, rekla nam je Nađa, predvodnica mladog talentovanog tima ŽFK Budućnost, koji će u drugom dijelu sezone u dvije utakmice sa Breznicom odlučivati o šampionskom lovoru.

“Ima još dosta utakmica do kraja, a mi ćemo da se truditi da iz dana u dan budemo bolje i bliže tituli. To je san svake igračice”.

Golovi joj nisu u opisu radnog mjesta, ali je Nađa već postigla šest pogodaka u sezoni. Međutim, “plave dame” veličaju kolektiv, nikako individualni učinak.

“Atmosfera u klubu je sjajna. Družimo se kako na terenu, tako i van njega, stvorili smo osjećaj porodice, držimo se zajedno, bodrimo jedna drugu kako bi bile bolje iz dana u dan. Treninzi su naporni, ali naš trener nam olakšava rad i treninzi postanu zanimljivi. Uz sve to, imamo sjajne uslove što mi je drago, jer je napredak u tim uslovima brži”.

Nađa Đurđevac je jedna o šest reprezentativki, a crvene dame će danas (16.30) igrati protiv Grčke u Atini u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Mnogo sam ponosna što je veliki broj igračica Budućnosti dio reprezentacije, od najmlađih kategorija do A selekcije. Lijep je osjećaj što grb svoje države branim sa svojim saigračicama i nadam se da će tako ostati i u narednim godinama”, rekla je na kraju razgovora Nađa Đurđevac.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR