11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milinković: Želimo da se revanširamo Dečiću

FK Budućnost

Comments 0

Milinković: Želimo da se revanširamo Dečiću

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Fudbaleri Budućnosti sjutra od 19.00 časova na Gradskom stadionu igraju protiv Dečića (prenos na RTCG i TV Arena sport) u okviru 10. kola Telekom 1. CFL, žele da upišu šesti vezani trijumf u prvenstvu (sedmi u domaćim takmičenjima), a četvrti bez primljenog gola.

Međutim, ekipa iz Tuzi je tvrd orah na koji je Budućnost slomila zube na početku sezone porazom 2:0.

“Dečić nam je nanio prvi poraz, donekle nas je poremetio pred start u Evropi i sigurno sa velikim nestrpljenjem želimo da mu se revanširamo. Dugo već pratimo rezultate protivnika, tako da znamo da neće biti lako. Protivnik igra dobro, zna da igra na rezultat i nije slučajno na poziciji na kojoj se nalazi. Dečić ima veliki motiv kao i svi koji dođu na Gradski stadion, ali vjerujem da će moja ekipa odigrati pametno, disciplinovano i takmičarski i da će produžiti niz od šest pobjeda“, rekao je trener Mladen Milinković, koji se još jednom osvrnuo na prolaz u 1/4 finale Kupa Crne Gore u srijedu.

“Dobra stvar je što smo tokom nedjelje izborili plasman u narednu rundu Kupa, a na utakmici protiv Rudara su viđene lijepe stvari. Lijepi golovi, potez za poštovanje i veću medijsku pažnju koji je napravio Merdović kada nije želio da postigne gol pokazavši šta znači fer – plej, debiji Alekse Ćetkovića i Damjana Dakića... Nadam se da će se lijepe stvari nastaviti u nedjelju“.

Budućnost u posljednje vrijeme igra sve bolje i bolje, a vezavši pet pobjeda “plavi“ sada dijele lidersko mjesto sa Podgoricom sa 18 bodova i imaju utakmicu manje, dok je Dečić treći na tabeli sa bodom manje nakon prvog kruga takmičenja.

“Znali smo da ekipa nije u pravoj formi na početku sezone, a pred meč sa Zetom su nas malo poremetili pozivi za veliki broj igrača u reprezentacije. Nismo djelovali kako želimo da izgledamo i kako možemo“, poručio je Milinković, koji protiv Dečića neće moći da računa na suspendovane Draška Božovića i Igora Ivanovića, te odavno povrijeđene Petra Vukčevića i Nemanju Sekulića.

“Svi znamo koliko su Draško i Igor bitni za igru naše ekipe, ali vraća se Petar Grbić i nadam se da će igrači koji dobiju šansu da je iskoriste. Protiv Dečića moramo da budemo motivisani, čvrsti i agresivni. Rezultati Dečića za mene nisu iznenađenje, jer smo prošle sezone sa ekipom iz Tuzi dok je bila u Drugoj ligi odigrali dvije prijateljske utakmice, sjedjeli smo malo sa ljudima koji vode klub, vidjeli da imaju ozbiljne planove i viziju, a vizija je u fudbalu bitna“.

Budućnost bi sa imaginarna tri boda protiv Petrovca u odloženoj utakmici bila samostalni lider. A u naredna tri kola bi mogla da se izdvoji ukoliko ostvari pozitivne rezultate u tri derbija - sjutra Dečić, Sutjeska (31. oktobar), pa Podgorica (4. novembar).

“To su svakako bitne utakmice, u igri je devet bodova i ukoliko napravimo tri pozitivna rezultata sigurno da bismo stvorili prednost. Međutim, još je rano da se gleda tabela, to ostavljamo za maj. Lijepo je kada se osvajaju bodovi, jer onda radite u opuštenijoj atmosferi nego kada ne pobjeđujete“.

Plavi pitanje bonus igrača rješavaju na razne načine, do sada su šansu dobijali Ivan Bojović, Bogdan Milić, Petar Vukčević, Anto Babić, a protiv Rudara je od starta počeo Lazar Mijović, dok su priliku zavrijedili pomenuti Ćetković i Dakić.

“Odlučili smo se da nam pozicija desnog beka bude bonus igrač, a nekada to rješavamo u zadnjoj liniji, nekada u napadu. Do sada nismo imali Mijovića koji je bio povrijeđen, a pošto sa nama trenira veliki broj mladih igrača neće biti iznenađenje ukoliko u bližoj budućnosti neko dobije šansu kako bi već bio spreman za iduću sezonu. Međutim, najbitnije mi je ono što sam rekao poslije Zete, da su igrači stavili tim ispred pojedinačnih ciljeva“, jasan je trener.

Šef Milinković neće moći da računa na još jednog “povrijeđenog igrača“ - jedan naš prvotimac je pozitivan na novi virus korona. Čim je osjetio prvi simptom izolovan je od ekipe, smješten je u obaveznu samoizolaciju uz pridržavanje svih medicinskih protokola, dok se svi ostali igrači dobro osjećaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR