13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavličić, Mijović, Dakić i Đukanović: Presrećni smo

FK Budućnost

Comments 0

Pavličić, Mijović, Dakić i Đukanović: Presrećni smo

Izvor: Fk-buducnost.me

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je ispričala lijepu priču u drevnom gradu - prolaz u polufinale Kupa Crne Gore je obezbijeđen nakon dominantne pobjede nad Bokeljom (6:0), produžen je niz na 12 utakmica bez poraza (11 pobjeda, jedam remi), a zapažene role i minutažu su imali strijelci Lazar Mijović i debitant Viktor Đukanović, kao i Damjan Dakić i Đorđije Pavličić koji su upisali drugi nastup u plavom dresu.

Krilni napadač Mijović je na 10. meču za seniorski sastav potpisao debitantski pogodak - 17-godišnji talentovani ljevak je u 25. minutu potpisao egzekuciju za 3:0 nakon što je prikucao loptu poslije promašenog penala.

“Moj put kroz mlađe kategorije je pratio san da zaigram u dresu prvog tima. Sama činjenica da sam dio seniorskog tima me činila srećnim, ali kruna onoga što radimo na terenu je lopta u mreži protivnika. Siguran sam da ću dugo pamtiti osjećaj poslije svog prvog gola u prvom timu“.

Mijo je omiljen među saigračima, a stariji ga često savjetuju i daju mu podršku. Uostalom, takav pristup imaju prema svim mlađim igračima.

“Želim da se zahvalim saigračima i stručnom štabu na ukazanoj prilici i podršci koju mi u kontinuitetu pružaju, kao i kapitenu Drašku Božoviću. Prepustio mi je da šutiram penal, omogućio mi je šansu da postignem pogodak. Nadam se da će taj gol protiv Bokelja biti početak mog doprinosa zajedničkim uspjesima ekipe“, jasan je Mijović, koji je tokom jeseni povremeno igrao i za omladince i u Omladinskoj ligi Crne Gore je postigao dva gola.

Godinu dana mlađi Viktor Đukanović je prvi dio sezone uglavnom proveo u kadetima (12 golova), igrao je i za omladince (dva gola), a protiv Kotorana je na debiju postigao premijerni pogodak za seniore - lijevom slabijom nogom.

“Želja svakog mladog igrača je da zaigra za seniorsku ekipu, meni se to ostvarilo protiv Bokelja, a dati gol na debitantskoj utakmici je poseban doživljaj. Da, imao sam debi iz snova“, poručio je Đukanović, koji je dodao.

“Makar je to moj osjećaj. Dugujem zahvalnost svima u klubu na ukazanoj prilici, saigračima kako na terenu, tako i onima koji su bili na klupi i na tribinama i bodrili me što mi je mnogo pomoglo na debiju“.

A u drugom dijelu utakmice mrežu “plavih šampiona“ je čuvao 23-godišnji Đorđije Pavličić, koji je pokazao da može da odmijeni reprezentativca Miloša Dragojevića. Konstantnom pričom je držao budnom kombinovanu odbranu Miomir Đuričković, Bogdan Milić, Damjan Dakić, Marko Vučić i u svakom trenu je bio oprezan ukoliko uslijedi napad "bokelja".

“Dobio sam priliku da zabilježim još jedan nastup što je za mene veliki uspjeh i ostvarenje fudbalskih snova. Nije bilo mnogo posla, ali nadam se da sam ostavio dobar utisak i pokazao saigračima da mogu da računaju na mene“, rekao je golman koji je ponikao u klubu, pa se zaobilaznim putem vratio među “plave“.

“Želim da se zahvalim treneru Božidaru Vuksanoviću i kolegi Milošu Dragojeviću na konstantnoj podršci i ukazanom povjerenju“, poručio je Pavličić nakon drugog nastupa u dresu sa najdražim grbom.

A drugi put opremu Budućnosti u zvaničnim utakmicama je nosio i 16-godišnji kadet koji je kapiten omladinaca - Damjan Dakić je zauzeo svoje mjesto u srcu odbrane i pametnom igrom je potvrdio svoj ogroman talenat.

“Oduševljen sam prilikom da ponovo nastupim za prvi tim, trudio sam se da opravdam povjerenje i da do kraja ispunim zadatke. Igrali smo odgovorno i disciplinovano što je na kraju i rezultiralo visokim retultatom. Hvala šefu i saigračima na ukazanom povjerenju i podršci, trudiću se da u narednom periodu napornim radom zaslužim još koji nastup“, poručio je Dakić.

“Plavi“ naredni meč igraju u nedjelju na Gradskom stadionu pod Goricom - protivnik u okviru 15. kola Telekom 1. CFL je pljevaljski Rudar, a utakmica počinje u 13.00 časova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR