14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novi profesionalac u FK Budućnost: Presrećan sam

FK Budućnost

Comments 0

Novi profesionalac u FK Budućnost: Presrećan sam

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

udućnost vodi brigu o svojoj budućnosti - nakon Lazara Mijovića, Viktora Đukanovića, Save Milića, još jedan tinejdžer je potpisao profesionalni ugovor sa “plavima“.

Sedamnaestogodišnji Aleksa Ćetković je dogovorio saradnju sa nklubom do ljeta 2024. godine.

“Osjećam se fantastično. Kao mali sam sanjao o ovom trenutku i sada sam uspio da ostvarim taj dječački san. Naporno sam radio tokom cijele sezone i srećan sam što su u klubu to znali da cijene. Na meni je sada da radim što više i pomognem ekipi“, rekao je vidno srećni Ćetković.

Talentovani vezista je do sada imao stipendijski ugovor, a svojim vrijednim radom i sjajnim ponašenjem se izborio da postane “profesionalac“.

“Nije mala stvar za mladog igrača da igra u najvećem klubu u državi. Srećan sam što Budućnost računa na mene, a ja ću pokušati da opravdam povjerenje“.

Aleksa je prethodne takmičarske godine bio kadet, ali je non - stop trenirao sa prvim timom i u istorijskoj sezoni je upisao 14 nastupa.

“Odigrao sam dosta utakmica, imao dobru minutažu i zadovoljan sam učinkom u sezoni u kojoj je osvojena prva dupla kruna. Mislim da sam svoj dio posla odradio kako treba, s obzirom na to da sam mlad. Smatram da sam imao dobru sezonu u kojoj sam mnogo toga naučio“.

A pored stručnog štaba, savjete je dobijao i od iskusnijih saigrača...

“Stariji su uvijek bili tu, u svakom trenutku da me podrže u svemu, da mi ukažu na greške i posavjetuju me. Mnogo toga sam od njih naučio u proteklom periodu, a mislim da ću tek dosta toga da naučim. Srećan sam što pored sebe imam takve prije svega ljude, a onda i igrače“.

Pored duple krune sa seniorima, daroviti mladić iz Podgorice je osvojio titulu sa omladincima, a malo je nedostajalo da se okiti šampionskim peharom i sa kadetima.

“Mnogo mi je značila ta titula sa omladincima, naravno da sam prezadovoljan. Radili smo kvalitetno, uložili smo svi krajnji napor da ostvarimo taj cilj. Mislim da smo imali kvalitetnu ekipu i da smo zasluženo osvojili taj trofej“.

“Plavi“ danas počinju sa pripremama za novu sezonu, 15. juna će saznati rivala u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a nova sezona u domaćem šampionatu će najvjerovatnije početi u avgustu.

“Očekujem samo najbolje, idemo naprijed u ostvarenje novih ciljeva i obaranje novih rekorda. Sada je fokus na Evropi i nadam se samo najboljem. Na nama je da odradimo kvalitetne pripreme i budemo spremni za predstojeće utakmice. Neće biti lako, ali mislim da imamo kvalitet i da možemo još jednom ispisati istoriju“, poručio je Aleksa Ćetković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR