24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Globarević i Vuković: Borba za mjesto pod suncem

FK Budućnost

Comments 0

Globarević i Vuković: Borba za mjesto pod suncem

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je do sada dovela 19-godišnjeg štopera Amira Muzurovića iz OFK Titograd, ali dva “pojačanja“ je našla u sopstvenim redovima - 17-godišnji napadač Mitar Globarević se vratio sa pozajmice iz drugoligaškog Bokelja, a 19-godišnji lijevi bek Petar Vuković iz prvoligaškog Jezera.

Stručni štab je odavno upoznat sa kvalitetima mladih talentovanih igrača jer su već trenirali sa prvim timom, ali sada su na “pravim“ pripremama i kako je trener Mladen Milinković već rekao 'bore se za svoje mjesto pod suncem'.

I Mitar i Petar su igrali drugo poluvrijeme u prijateljskoj utakmici protiv OFK Nikšić u pobjedi od 9:2...

“Pohvalio bih protivnika zbog fer i korektne igre“, poručio je Globarević, koji je u premijernom nastupu u plavom dresu postigao gol.

“Jeste prijateljska utakmica, ali sam mnogo srećan zbog gola. To je praktično bio moj debi i došao je gol“, dodao je snažni napadač, na čije se riječi nadovezao Vuković.

“Zadovoljan sam kako sam igrao s obzirom da smo igrali prvu pripremnu utakmicu. Međutim, svjestan sam da može bolje“.

Globarević je sa prvim timom trenirao i tokom posljednje nedjelje prethodne sezone i “uhvatio“ je nešto malo odmora, dok je Vuković najmanje odmarao pošto se nakon sezone priključio mladoj reprezentaciji Crne Gore. Ali, koliko god da su umorni, to nije izgovor da ne treniraju dobro, jer...

“Biti prvotimac Budućnosti je za nas ostvarenje sna. Radili smo naporno da bismo došli do toga, ali naravno tek smo na početku“, poručili su naši bonus igrači praktično u istom dahu dok su odmarali u prelijepom ambijentu hotela Ramada prije današnjeg jutarnjeg treninga.

“Kada vidim pored sebe Ivanovića, Raičkovića, Grbića, Božovića i Adžića, da mi ne zamjere ostali saigrači - to je stvarno fenomenalan osjećaj. Stariji igrači ukazuju na greške nama mlađima, kako na terenu, tako i van njega, a naravno i oko ishrane i ponašanja“, jasan je Globarević, koji je u sobu upravo sa Vukovićem.

“Treninzi su stvarno dosta zahtijevni, ali dajem sve od sebe da ispratim saigrače i trudim se na svakom. Slobodno vrijeme, kao i svi, koristim za odmor kako bih smanjio mogućnost povrede“, jasan je lijevi bek.
A kako je bilo na pozajmicama?

“Smatram da sam u Jezeru stekao određeno iskustvo koje će mi pomoći da se nametnem šefu na pripremama. Naravno, tu su stariji igrači koji nam dosta pomažu u svakoj prilici“, rekao je Vuković koji je prethodnog proljeća upisao 1.530 minuta na 17 utakmica, dok je Globarević na 14 utakmica u Kotoru postigao pet golova.

“Druga liga je bila veliko iskustvo za mene. Zahvalio bih se Bokelju i navijačima koji su bili uz mene i nadam se da sam opravdao očekivanja“.

Plavi šampioni sjutra od 20.00 časova, na Gradskom stadionu pod Goricom, dočekuju osvajača Kupa i vicešampiona Albanije - Vlazniju.

“Vlaznija je kvalitetan protivnik, a ujedno i dobra uvertira i provjera za utakmice koje nas čekaju. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, a što se tiče minutaže - na meni je da radim, a šef će da odluči“, govori Vuković, pa se nadovezuje Globarević.

“Naravno da bih volio da igram pod Goricom, ali kao što Vuko kaže šef najbolje zna šta je u ovome trenutku najbolje za nas mlađe. Vlaznija je sigurno dobar tim, a na nama je da se što bolje pripremimo psihički i taktički“.

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv Helsinkija, prvi meč se igra u Finskoj, revanš je pod Goricom. Međutim, trenutno svi razmišljaju o prvoj utakmici, a Globarević i Vuković očekuju...

“Pobjedu“, poručili su glasno za kraj intervjua.

Karte za utakmicu za Vlaznijom su od danas u prodaji, a možete ih kupiti na sljedećim mjestima:

Info Pult - tržni centar Mall of Montenegro
(danas od 09.00 do 13.00 časova i od 16.00 do 20.00 časova, sjutra (subota) od 09.00 do 13.00 časova)

Zapadna tribina Gradskog stadiona / VIP ulaz
(danas od 09.00 do 13.00 časova, sjutra (subota) od 09.00 do 13.00 časova i 16.00 do 20.00 časova)

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR