24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terzić i Grbić potpisali trijumf, Milinković: Pobjeda bitna zbog samopouzdanja

FK Budućnost

Comments 0

Terzić i Grbić potpisali trijumf, Milinković: Pobjeda bitna zbog samopouzdanja

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Krila Sovjetov su glumila Helsinki u Staroj Pazovi, posebno jer ta dva tima igraju u sličnim sistemima, a „plavi“ su u četvrtom kontrolnom meču pokazali - šampionski gen, dopadljivu igru, taktičku mudrost i strpljenje...

Budućost je savladala Krila Sovjetov rezultatom 3:2 - naš tim je dva puta vodio golovima Vasilija Terzića, Rusi su se vraćali, ali im je presudio kapiten Petar Grbić.

„Pobjeda je bitna zbog samopouzdanja. Prošlu utakmicu smo izgubili, a bliži se meč sa Helsinkijem, tako da je trijumf dobrodošao. Protivnik je pravio leteće izmjene, svakako da mu je to išlo u prilog po malo težem vremenu“, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković, koji je dodao.

„Mi smo pokušali da igramo sa jednom postavom do kraja, ali nažalost povrijedio se Ivanović i nadamo se da nije ništa ozbiljno. Možda nismo dominirali u toku igre i imali posjed koji je karakterističan za nas, ali prije početka utakmice, na sastanku, smo rekli da je ovo kao Helsinki i da treba da igramo na rezultat. Bio bih srećan da ovakav rezultat napravimo i u Helsinkiju“, jasan je Milinković.

„Generalka“ pred Helsinki u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je počela sjajno - Luka Mirković je osvojio loptu na sredini, dodao je glavom do Vasilija Terzića koji je po lijevom krilu izbacio Petra Grbića, a kapiten je u šesnaestercu pronašao Terzića koji se ubacio iz drugog plana.

Nešto slično kao u Astani, a naš ofanzivni vezista nije pogriješio - smirio je loptu desnom nogom, a pogodio lijevom. Bio je to tek treći minut susreta.

Prvo poluvrijeme je nastavljeno u sličnom ritmu, „plavi“ su cijelo vrijeme tražili igru, uspijevali da imaju posjed, ali su se pitala i Krila Sovjetov. Rusi su zaprijetili u 8. minutu, ali je Miloš Dragojević dobro reagovao, da bi osam minuta kasnije Vladan Adžić izblokirao dobar udarac ekipe koja je igrala finale Kupa Rusje i bila dominantna u Drugoj ligi.

Plavi su mogli do 2:0 u 33. minutu, ali je nakon centaršuta Terzića iz prekida Adžić pogodio defanzivca Krila, da bi Ivanović gađao preko prečke. I neka vrsta kazne je stigla u smiraj prvog dijela - igrao se 41. minut, naš tim je napravio grešku, dozvolio je Krilima da lako uđe u 16 metara, a onda je napravljen penal koji možda nije bio. I tako se na poluvrijeme otišlo rezultatom 1:1, pošto je siguran bio Efremov.

Drugo poluvrijeme je što se tiče posjeda lopte pripalo protivniku, koji je tokom cijelog meča vršio hokejaške izmjene i bio svježiji od naših momaka, ali kvalitetni Rusi sem jedne situacije (neutralisao je Dragojević) i gola koji su im „plavi“ poklonili nisu imali ništa. A sa druge strane često su sijevale kontre i nadali smo se golu.

Međutim, pogodak za 2:1 je stigao i slobodnog udarca - Terzić je sjajno izveo prekid sa nekih 25 metara, skinuo je paučinu na mjestu gdje se spajaji prečka i stativa i efektno je pogodio za drugi gol na meču i veliko slavlje na klupi.

Igrao se 70 minut, a samo četiri minuta kasnije izjednačio je Pinajev iskoristivši proboj svog saigrača po lijevoj strani. Međutim, plavi nisu odustajali i pokazali su „šampionski karakter“, naročito u trenucima kada su prgavi Rusi igrali oštro i kada nisu željeli da izbace loptu nakon očiglednog faula i ležanja našeg igrača na travi.

I pobjednički gol je stigao kada je najslađe, u samom finišu utakmice - Mirković i Raičković su kombinovali na malom prostoru, proturili su loptu Grbiću na lijevu stranu, a kapiten nije pogriješio za oduševljenje svih u plavom taboru.

Plavi su utakmicu počeli u sastavu Dragojević, Milić, Babić, Adžić, Ražnatović, Mirković, Raičković, Terzić, Ivanović, Grbić, Mijović, a u nastavku su ušli Đukanović, Đuričković i Vuković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR