24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terzić: Osjećao sam gol iz slobodnjaka

FK Budućnost

Comments 0

Terzić: Osjećao sam gol iz slobodnjaka

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Budućnost je juče imala produktivan dan u Staroj Pazovi: prvo je savladan finalista Kupa i učesnik Premijerlige Rusije - ekipa Krila Sovjetov (3:2), a zatim je 'pao' povratnik u elitnu konkurenciju Srbije Radnički iz Kragujevca (2:1).

Međutim, više od rezultata raduje šampionski gen „plavih“. I upravo taj pobjednički DNK je slomio prgave Ruse, a kasnije i Kragujevčane koji su možda pomislili da će lako izaći na kraj sa našim kombinovanim sastavom.

Naravno, pored svih dobrih stvari, vrijedni stručni štab je vidio i loše, pa zato naši momci moraju da budu budni u svakom trenutku na svakom treningu.

A jučerašnji dan u kampu FSS je obilježio 22-godišnji vezista Vasilije Terzić 'dopijetom' protiv tima iz Samare - gol za 1:0 je postigao tako što je umirio asistenciju Petra Grbića desnom i majstorski odreagovao lijevom, a egzekucija za 2:1 je bilo pravo remek djelo iz slobodnjaka sa 25 metara.

„Znače mi golovi na vidu samopouzdanja, baš kao što je pobjeda nad odličnom ekipom Krila značajna za kompletnu ekipu. Mislim da smo odigrali dobro, bili smo kompaktni, pokrivali jedno drugog i pokazali da imamo zajedništvo. Drugi pogodak mi je draži, jer je prvi koji sam postigao iz slobodnog udarca za seniore“.

Terza je u neformalnom razgovoru prije početka utakmice rekao 'dajem ga iz slobodnjaka'...

„Imao sam lijep osjećaj da ću postići gol iz slobodnog udarca, jer sam ih vježbao prethodnih dana na treninzima. Sigurno je da je to vježbanje na treningu pomoglo da postignem gol, jer ništa ne dolazi samo od sebe“.

„Plavi“ će trenirati danas popodne i sjutra ujutru, a u večeršnjim časovima će se vratiti u Podgoricu. Glavni dio priprema je praktično završen.

„Nisu mi prve pripreme, tako da mi ništa ne pada toliko teško. Međutim, suvo trčanje je uvijek najteži dio, dok se najljepše osjećam tokom igrica sa loptom“.

Nakon pet prijateljskih utakmica (OFK Nikšić (9:2), Vlaznija (1:1), Voždovac (0:1), Krila Sovjetov (3:2), Radnički Kragujevac (2:1)), fokus je stavljen samo na Helsinki - plavi šampioni će sa prvakom Finske igrati 6. jula u Helsinkiju (18.00), dok će 13. jula dočekati Fince pod Goricom (20.30).

„Upravo smo gledali Helsinki“, rekao nam je Terzić nakon što smo izašli iz sale za sastanke.

„Gledali smo ih i ranije jer im je prvenstvo u toku, a ne sumnjam da će nam ih stručni štab analizirati do tančina. Definitivno je da je to kvalitetan protivnik, a otežavajuća okolnost je što se igra na vještačkoj travi. Međutim, utakmica protiv Krila Sovjetov nam je pravi primjer kako treba da igramo. Ako budemo na tom nivou i ukoliko ispravimo greške jer smo svjesni da ih je bilo, možemo da prođemo u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona“.

Sa kim se najviše družiš tokom priprema...

„Sa Igorem Ivanovićem, Draškom Božovićem i Vladanom Adžićem“, poručio je Terzić koji iz treninga u trening puni oči svima svojim igrama i ponašanjem...

„Osjećam se dobro, spreman sam i nadam se da ću nastaviti u ovome ritmu protiv Helsinkija“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR