11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mirković: 200 utakmica? Lijep osjećaj, ali gorak ukus zbog poraza

FK Budućnost

Comments 0

Mirković: 200 utakmica? Lijep osjećaj, ali gorak ukus zbog poraza

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Luka Mirković igra sedmu sezonu u plavo - bijelom klubu, požrtvovani i borbeni Cetinjanin je učestvovao u osvajanju pet od osam trofeja (tri titule, dva Kupa), prošao je i lijepe i teške situacije, a postao je prvi igrač - od obnove nezavisnosti naše države - koji je stigao do 200 nastupa u dresu Budućnosti.

Utakmica sa Jezerom, u petak veče u okviru 8. kola domaćeg šampionata, je bila idealna prilika da izvršni direktor kluba Nikola Prentić našem Luiju uruči simboličan poklon u vidu dresa sa brojem 200.

„Iskreno, mnogo je lijep osjećaj za igrača kada stigne do te brojke. Međutim, sve bi još ljepše bilo da smo se radovali poslije utakmice. Ovako, ostaje gorak ukus“, poručio je 30-godišnji vezista, koji je 201. meč završio minimalnim porazom.

„Protiv Jezera nam se jednostavno nije dalo. Stvorili smo dosta zicera, ali je golman gostiju bio na visokom nivou. Mislim i da smo malo opuštenije ušli u utakmicu što nas je na kraju i koštalo. Jednostavno, moramo u utakmice da uđemo sa više žara, volje i da pokažemo da želimo više pobjedu od protivnika“, jasan je Mirković.

Budućnost je i protiv prvoligaša iz Plava, baš kao i na nekim prethodnim utakmicama, imala igru, ali izostao je rezultat. Iskusni Mirković je siguran da ekipa može da se digne rezultatski.

„Svjesni smo da smo loše startovali i samo odgovornim pristupom obavezama možemo da se vratimo u vrh tabele, gdje nam je i mjesto“, jasan je plavo - bijeli broj osam.

„Vjerujem u ekipu, jer smo i u prethodnim utakmicama pokazali da posjedujemo kvalitet, ali nas pozitivan rezultat nije ispratio u svim tim duelima. Poslije dvije dominantne godine, naiđe i slabiji period ekipe što je sasvim normalno, ali na nama je da ga prebrodimo“.

Naredni rival šampiona je Petrovac pod Malim brdom - jedan od derbija 9. kola se igra u nedjelju, 26. septembra, u 20.00 časova pred TV kamerama RTCG.

„Petrovac je uvijek teško gostovanje na malom terenu, a posebno sada kada se rival ozbiljno pojačao. Mi imamo čitavu nedjelju da se pripremimo za protivnika i pokažemo u najboljem izdanju. Nadam se da će od te utakmice da krenu pozitivni rezultati, ali do tih rezultata možemo samo uz veliko zalaganje i htjenje“, poručio je Luka Mirković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR