13 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odličan vikend omladinskih škola FK Budućnost

FK Budućnost

Comments 0

Odličan vikend omladinskih škola FK Budućnost

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Pet od šest mlađih selekcija FK Budućnost je igralo prethodnog vikenda i svi su - slavili. A odličan vikend je upotpunio prvi tim u nedjelju veče protiv Rudara.

Omladinska škola tog kluba na pet odigranih utakmica nije primila nijedan gol, a postigla je 35.

OMLADINCI: Jezero - Budućnost 0:5

(Vladimir Perišić 34', 47', Damjan Mugoša 51', 68', Bogdan Čelebić 73')

Omladinci su iza sebe ostavili još jedan ubjedljiv vikend - „plavi“ su savladali Jezero u gostima rezultatom 5:0, u okviru 8. kola Omladinske lige Crne Gore. Golove na teškom terenu u Plavu su postigli Vladimir Perišić i Damjan Mugoša (po dva) i Bogdan Čelebić.

Omladinska selekcija je utakmicu počela u sastavu Filip Babović, Balša Ćetković, Vladimir Perišić, Luka Živković, Balša Barović, Jovan Dašić, Ilija Vuković, Damjan Mugoša, Đorđe Pešukić, Dino Đukić, Nikola Vuković, a šansu u nastavku su dobili svi igrači sa klupe: Stefan Vulanović, Bogdan Čelebić, Kastriot Ljuljđuraj, Edin Karamanaga, Benjamin Duraković, Riad Bralić i Medo Juković.

Naša U19 ekipa nakon osam odigranih utakmica ima 20 bodova, a naredni meč igra 13. oktobra protiv Sutjeske u Podgorici. Pauza u šampionatu je uslijedila zbog prijateljskog dvomeča omladinske reprezentacije Crne Gore sa Albanijom 8. i 11. oktobra na Trening kampu FSCG - na spisku selektora Slobodana Draškovića se našlo sedam naših igrača: Đorđe Pešukić, Jovan Dašić, Aleksa Ćetković, Viktor Đukanović, Damjan Mugoša, Balša Ćetković i Vladimir Perišić, dok je poziv dobio i Sava Milić, naš igrač na pozajmici u Bokelju.

KADETI

Nisu igrali prethodnog vikenda zbog priprema kadetske reprezentacije za turnir preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Poziv selektora Radovana Kavaje je zavrijedilo pet naših igrača: Romario Camaj, Nenad Krivokapić, Stefan Đukanović, Marko Perović i Vasilije Adžić.

MLAĐI KADETI: Adria - Budućnost 0:2

(Andrija Vuković 57', 59')

Mlađi kadeti su zadržali maksimalan učinak u Udruženju klubova Centar - naša Budućnost je pobijedila Adriju 2:0, a oba gola su djelo Andrije Vukovića, koji je bio precizan u 57. i 59. minutu. Tako su naši klinci slavili i na petom meču i zadržali prvo mjesto na tabeli sa osvojenih 15 bodova.

Na teren u startnih 11 su istrčali Marko Damjanović, Petar Vukčević, Marko Mitrić, Dardan Ljuljđuraj, Andrija Jovanović, Zarija Mugoša, Balša Šišević, Balša Đurašić, Jovan Mićković, Andrija Vuković i Alen Luković, dok su šansu u drugom dijelu dobili Ivan Crnčević, Bojan Konjević, Marko Pejović i Balša Petković.

PIONIRI: Polet Stars - Budućnost 0:4

(Vuk Draganić 43', Dragutin Šaranović 48', 67', Vuk Vukmanović 60')

Pioniri su bili sigurni u Nikšiću - „plavi“ su „odradili“ Polet Stars rezultatom 4:0 i nakon četiri odigrana kola u okviru Udruženja klubova Centar imaju sedam osvojenih bodova. Golove za naše klince su postigli Vuk Draganić i Vuk Vukmanović, dok je Dragutin Šaranović dva puta pogodio mrežu protivnika.

Za pionire protiv Polet Starsa su počeli Uroš Jovanović, Marko Đurović, Miloš Vukčević, Pavle Ivanović, Petar Šljukić, Vuk Vukmanović, Luka Vuksanović, Dragutin Šaranović, Zarija Stamatović, Vuk Draganić i Luka Brajović, a u drugom poluvremenu priliku su dobili Mladen Račić, Aleksa Bajčeta, Ivan Sekulović, Vojislav Jokić i Đorđe Vuković.

MLAĐI PIONIRI: Gorštak - Budućnost 0:13

(Lazar Savić 4', Andrija Anđelić 9', Novak Fatić 22', 29', Petar Jašović 24', 59', Aleksa Milačić 25', Petar Rešetar 36', Sanih Adžović 46', 64', 67', Božidar Vujisić 62' (autogol), Dado Đurović 66')

Mlađi pioniri su bili najubjedljivi prethodnog vikenda pobijedivši Gorštak u Kolašinu 13:0, upisali su četvrti trijumf (imaju jedan poraz) i stigli do 12 osvojenih bodova.

Lazar Savić je u 4. minutu doveo naš tim u vođstvo, Andrija Anđelić je pet minuta kasnije povisio na 2:0, a potom su se ređali strijelci Novak Fatić, Petar Jašović (postigli po dva gola), Sanih Adžović (tri), Aleksa Milačić, Petar Rešetar i Dado Đurović.

Mlađi pioniri su utakmicu počeli u sastavu Vasilije Božović, Kosta Vujačić, Petar Jašović, Jovan Jokanović, Novak Fatić, Andrija Anđelić, Balša Caušević, Feđa Šćepanović, Andrija Perišić, Aleksa Milačić i Lazar Savić, a šansu u nastavku su dobili svi igrači sa klupe: Sanih Adžović, Dado Đurović, Aleksa Perišić, Vojo Stamatović, Petar Rešetar i David Milačić.

PJETLIĆI: Budućnost - OFK Spuž 11:0

(Lazar Gačević 6', 12', Čarni Brnović 7', Uroš Jošanović 9', 15', Aleksa Đurišić 14', Ognjen Radević 16', 30', 42', Andrej Delibašić 36', Bogdan Bjelić 51')

Pjetlići su, baš kao i mlađi pioniri, bili superefikasni - naša najmlađa selekcija je trijumfovala u duelu sa OFK Spuž rezultatom 11:0. „Plavima“ je to bila peta utakmica u sezoni i ostvarili su isti broj pobjeda.

Od samog starta je bila vidljiva razlika u kvalitetu, tri gola za pjetliće je postigao Ognjen Radević (tri), po dva su dodali Lazar Gačević i Uroš Jovanović, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Čarni Brnović, Aleksa Đurišić, Andrej Delibašić i Bogdan Bjelić.

Pjetlići su meč sa sljedećih 11 igrača: Nikša Janjušević, Aleksa Đurišić, Bogdan Bjelić, Uroš Jošanović, Ivan Janković, Darko Mijović, Lazar Gačević, Milan Čampar, Ognjen Radević, Vuk Rmandić, Čarni Brnović.

Priliku u nastavku su dobili svi igrači koji su bili na klupi: Jakov Kusovac, Luka Vušurović, Andrej Vučković, Filip Radonjić, Danilo Radonjić, Luka Kuzmanović, Filip Ivanović, Matija Rakčević i Andrej Delibašić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR