12 °

max 12 ° / min 6 °

Četvrtak

22.02.

12° / 6°

Petak

23.02.

11° / 8°

Subota

24.02.

10° / 9°

Nedjelja

25.02.

12° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

14° / 10°

Utorak

27.02.

14° / 9°

Srijeda

28.02.

15° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Fudbaleri Budućnosti počeli pripreme: Uželjeli smo se rada

FK Budućnost

Comments 0

Fudbaleri Budućnosti počeli pripreme: Uželjeli smo se rada

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Misija „proljeće 2022“ je startovala – šef stručnog štaba FK Budućnost Aleksandar Nedović je obavio „prozivku“ na trening kampu i fudbaleri tog kluba su odmah krenuli sa radom – kako u teretani, tako i na terenu.

Ljekarski pregledi su završeni u prethodnom periodu, tako da je stručni štab od prvog radnog dana krenuo da sprovodi svoje zamisli.

„Iskreno, svi smo se uželjeli rada. Mislim da je pauza bila dovoljno duga, osjetilo se da su elan i volja od prvog treninga na pravom nivou i to me raduje“, poručio je Nedović.

Budućnost će kompletan pripremni period odraditi u Podgorici, a do početka drugog dijela sezone – koji je zakazan za 17. februar – će odigrati šest prijateljskih utakmica.

„Tokom glavnog dijela priprema, od 24. januara do 6. februara, bićemo smješteni u hotelu Ramada kako bismo se još više zbližili i upoznali, te napravili radnu atmosferu kako bismo bili pravi od prvog kola. Naravno, biće izuzetaka što se tiče odlaska iz Podgorice, jer ćemo igrati neke utakmice sa protivnicima u regionu, konkretno sa Leotarom“.

Najveća želja nekadašnje desetka „plavih“ je da prvotimci budu - zdravi!

„To sam im na sastanku poželio i prije čestitke praznika. Zdravlje je najbitnije, jer znamo šta nam se dešavalo u prvom dijelu sezone zbog povreda, a plus je epidemiološka situacija u zemlju složena. Zbog toga ni nismo krenuli kompletni, ali jedan igrač će nam se pojaviti za dva dana, a drugi za pet, tako da ćemo uskoro krenuti u kompletnom sastavu“, jasan je Nedović.

Dakle, na prvom treningu su nedostajala dva igrača zbog virusa korona, dok su nova – stara lica povratnici sa pozajmica: mladići Petar Vuković, Mitar Globarević i Sava Milić.

„Roster nismo zatvorili i sigurno je da će da bude odlazaka. Pokušaćemo da nađemo adekvatne klubove za neke mlađe igrače i vodićemo računa da odu u sredine gdje se dobro trenira. Ti momci su napravili pomak tokom jeseni, pokazali su određene stvari, ali mi možda nećemo biti u situaciji da im svima damo veliku minutažu koju zaslužuju, zbog bodovnog zaostatka“, poručio je 43-godišnji strateg, koji se osvrnuo na dolaske...

„Očekujemo dolazak tri ili četiri igrača, ali svi znamo da nije lako dovesti igrača u Budućnost. Ne radi se tu o broju, već je potrebno za Budućnost da imaš određeni kvalitet i tehničko znanje. Imamo četiri A reprezentativca, dva mlada, šest omladinskih... Nećemo taj njihov status da ugrozimo, već taj igrač mora da se izbori sa svim tim renomeom koji nose prvotimci u našoj svlačionici“.

Jedno je jasno – naš tim neće ishitreno donositi odluke u zimskom prelaznom roku...

„Osvježićemo svlačionicu, ali nećemo žuriti, kako ne bismo ni sebe, ni te nove igrače doveli u zabludu. Mnogo igrača nam se nudi, tako da ćemo da biramo pažljivo. Bilo je situacija gdje smo reagovali, ali nismo mogli da ispariramo ni finansijski, ni sa zahtjevima tih igrača. Međutim, opet ponavljam: pored toliko reprezentativaca nije jednostavno dovesti igrača u Budućnost, posebno ne za novac koji je u Crnoj Gori manji u odnosu na Evropu“.

Naša Budućnost u proljeće ulazi sa deficitom jednog boda u odnosu na Dečić, sa „minus devet“ u odnosu na lidera Sutjesku, ali i kao polufinalnosta Kupa. Svi u klubu vjerujemo da titula nije nedostižna.

„Bilo koja razlika ili bilo šta da se dešava, neminovnost Budućnosti je da juri razliku. Tokom jeseni smo bili dosta izranjavani i ostaje žal za tim posljednjim kolom kada smo mogli da izvršimo veći pritisak i budemo na „minus šest“. Međutim, imamo još dva derbija sa Sutjeskom, 17 kola, polufinale Kupa... Ukoliko budemo zdravi, čak i u ovom sastavu bez pojačanja, kadri smo da budemo u igri na oba fronta do kraja. A ovaj klub, ljudi koji su nas pratili i navijači zaslužuju i posljedni atom snage i da pokušamo da stižemo nešto što smo propustili u prvom dijelu“, poručio je na kraju Aleksandar Nedović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR