8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijateljska samo na papiru: Mesi i Aguero napadaju Brazil

Fudbal

Comments 0

Prijateljska samo na papiru: Mesi i Aguero napadaju Brazil

Izvor: Mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Prije četiri mjeseca Brazilci su u Belo Orizonteu savladali Argentinu (2:0) i utabali put ka osvajanju Kopa Amerika, međutim, otad ne mogu da se „sastave“, dok je Gaučose možda baš taj poraz natjerao da promijene neke stvari u reprezentaciji, u međuvremenu su zaigrali bolje i beilježili obećavajuće rezultate. Zato bi prijateljski (samo na papiru, jer kad igraju ovi timovi takav epitet ne važi) duel u Rijadu trebalo da odgovori na pitanje da li su napredovali do te mjere da mogu da nadmaše najvećeg rivala.

Selekcija Lionela Skalonija biće jača za Lionela Mesija, koji se vratio u tim poslije suspenzije izrečene baš poslije posljednjeg okršaja sa Brazilom, kad je optužio Selesao da ima pomoć KONMEBOLA i da su sudije na njegovoj strani. As Barselone nije igrao u kontrolonim susretima sa Čielom, Meksikom, Njemačkom i Ekvadorom, ali je na njima dvostruki prvak svijeta pokazao da može da se osloni na nove snage.

Prije svih, Lukasa Alarija i Leandra Paredesa. Posebno impresivni Argentinci su bili u drugom poluvremenu meča sa Pancer divizijom u Dortmundu, kad su uspjeli da nadoknade dva gola zaistatka, da bi četiri dana kasnije spakovali šest komada u mrežu Ekvadora. Na utakmici u Sadijskoj Arabiji biće jači i za Serhija Kuna Aguera, još jednog povratnika u reprezentaciju, dok je neizvjestan Lautaro Martinez, pretrpio je lakšu povredu na susretu Inter – Verona.

Brazilci, takođe, imaju kadrovskih problema. Ako se oni tako mogu krstiti, jer zbog povrede zadnje lože Nejmar nije na spisku selektora Titea, mada je i bez zvijezde Pari Sen Žermena Selesao ljetos na domaćem bunjištu krunisan za kontinentalnog prvaka. Očekuje se da meč počne talentovani krilni napadač Real Madrida Rodrigo, koji u posljednje vrijeme igra sve bolje i daje golove, asistira... Silno žele Brazilci da baš protiv Argentine prekinu loš niz, jer od osvajanja titule na Kopa Amerika nikog nisu dobili (poraz od Perua, neriješeni ishodi sa Kolumbijom, Senegalom i Nigerijom).

Zanimljivo, i prošle godine dvije najpopularnije južnoameričke selekcije srele su se u Saudijskoj Arabiji. Tad je Brazil u Džedi slavio golom Mirande u trećem minutu nadoknade. A u posljednjih šest međusobnih duela samo jedan je iskočio iz okvira 0-2 gola.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR