12 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koje sve rekorde zajedno drže Mesi i Ronaldo

Fudbal

Comments 0

Koje sve rekorde zajedno drže Mesi i Ronaldo

Izvor: Sportklub

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Između njih vlada najveće individualno rivalstvo u svijetu kolektivnih sportova. Ovo rivalstvo nastalo je prije svega zaslugom njihovih fanova, dok između njih dvojice postoji samo ogroman respekt.

Hoće li iko biti u prilici da nadmaši njihove rekorde?

Ronaldove, koje je postavio u dresu repezentacije, Mančester junajteda i Reala, i Mesijeve u Barsi i selekciji Argentine?

Možda će godine biti potrebne za to, možda i decenije. A ovo su neki od rekorda koji ne pripadaju ni Mesiju ni Ronaldu, već zapravo pripadaju obojici u isto vrijeme, piše sportklub.rs

1. Najviše het-trikova u jednoj sezoni La Lige

Mesi je u famoznoj sezoni 2011-2012 prvi stigao do brojke od osam het-trikova, nešto što prije toga nije pošlo nijednom igraču u Španiji. Počeo je sa Osasunom u septembru, a onda je redom rešetao mreže Atletika, Majorke, Malage, Valensije, Granade, ponovo Malage i Espanjola.

Završio je sezonu sa nevjerovatnih 50 golova u ligi. Kada se činilo da niko to neće uspjeti da ponovi, Ronaldo je najavio da je dorastao izazovu, započevši sezonu 2014-2015 sa dva het-trika, protiv Deportiva i Elčea.

Na polovini sezone je već imao četiri het-trika, da bi do petog stigao tek u aprilu. U maju je uslijedio jak finiš, pa je uspio da se izjednači sa Mesijem stigavši do magičnog broja od osam het-trikova u La Ligi.

2. Najviše izbora u Idealnom timu FIFpro

Međunarodno udruženje profesionalnih fudbalera od 2005. bira idealni tim na kraju godine, a rekord po broju učešća u idealnih 11 drže upravo Mesi i Ronaldo sa po 13.

Prvi put su zajedno izabrani 2007. godine, a zanimljivo da je Mesi tada bio selektovan kao napadač, a Ronaldo kao vezista. Portugalac je ulazio u najbolji tim kao igrač tri različita kluba, što je jedino pošlo za rukom njemu i Daniju Alvešu.

3. Najviše het-trikova u LigiŠampiona

Liga šampiona je polje na kome se najbolje vodi dominacija njih dvojice. Osam puta su uspjeli da zabilježe het-trik na jednom meču, a na listi aktivnih igrača najbliži su im Robert Levandovski, Luiz Adrijano i Mario Gomez sa po tri.

Mesi je prvi put uspio da postigne tri gola na jednom meču LŠ 2010. protiv Arsenala, a potom je isto ponovio protiv Viktorije Plzenj, Leverkuzena, Ajaksa, Apoela, Seltika, Mančester Sitija i PSV Ejndhovena.

Ronaldo je do prvog het-trika stigao u dresu Reala 2012. protiv Ajaksa, a na njegovoj listi su još Galatasaraj, Šahtjor, Malme, Volfsburg, Bajern, Atletiko Madrid, protiv koga ima dva het-trika.

Jedini je igrač koji je tokom sezone čak tri puta upisao het-trik (2015-2016).

4. Najviše nominacija za Zlatnu loptu

Najveća debata na temu ko je bolji, vjerovatno se vodi na ovom polju. U užem krugu od tri kandidata za Zlatnu loptu, Mesi i Ronaldo našli su se ukupno 13 puta, obojica prvi put 2007 .Ronaldo nije bio u izboru 2010, dok je Mesi izostao 2018.

Trenutni skor u osvojenim Zlatnim loptama je 6:5 za Mesija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR