14 °

max 20 ° / min 13 °

Srijeda

15.05.

20° / 13°

Četvrtak

16.05.

24° / 14°

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FSCG održao sastanak sa klubovima uoči nastavka sezone

Fudbal

Comments 0

FSCG održao sastanak sa klubovima uoči nastavka sezone

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Crne Gore i Komisija za takmičenje održali su danas sastanak sa klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore povodom nastavka sezone.

Klubovi su tokom sastanka upoznati sa izmjenama Pravila fudbalske igre, Pravilnika o takmičenjima i Propozicijama takmičenja koje se odnose na povećanje broja izmjena i broja igrača koji se mogu naći u zapisniku utakmice svih takmičenja, kao i načinima na koji se izmjene vrše tokom utakmice.

Predstavnicima klubova prezentovane su Smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 i pojašnjene sve mjere koje je neophodno sprovesti kako bi se u potpunosti ispoštovale mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i Instituta za javno zdrvlje.

Ujedno, Sudijska komisija je predstavnike klubova upoznala sa Uputstvima za sprovođenje Smjernica za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 koje će sudijski timovi sprovoditi na mečevima svih takmičenja.

Podsjećamo, shodno Izmjenama i dopunama Pravilnika o fudbalskim takmičenjima i Propozicijama takmičenja, u zapisniku utakmice svih takmičenja u organizaciji FSCF – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska i Kadetska liga – može se naći maksimalno 20 igrača. U seniorskim takmičenjima (Telekom 1. CFL i Druga liga) timovi mogu izvršiti maksimalno pet izmjena i to kroz tri zaustavljanja igre, dok će u tkamičenjima mlađih kategorija (Omladinska i Kadetska liga) timovi imati priliku da izvrše po devet izmjena u tri zaustavljanja vremena.

Takmičenje u Telekom 1. CFL nastavlja se 30. maja mečevima 24. kola. Istog dana odigraće se zaostala utakmica 21. kola Druge lige između Drezge i Bokelja, dok će se mečevi 23. kola Druge lige odigrati 3. juna.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR