9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Englezi ostaju bez milijardi eura, kamen spoticanja Njukasl?

Izvor: Wikipedia

Fudbal

Comments 0

Englezi ostaju bez milijardi eura, kamen spoticanja Njukasl?

Izvor: sportske.net

Autor: Antena M

  • Viber

Jasno da je od svog nastanka devedesetih Premijer liga postala nakomercijalnija i najisplativija liga u Evropi. Okreću se velike cifre, najveće brojke donose TV prenosi, samo od katarske beIN Sports PL je inkasirala više od 1.3 milijardi funti od 2015. godine.

Ali ta saradnja je ugrožena zbog potencijalne prodaje Njukasla javnom fondu Saudijske Arabije iza koje stoji kraljevska porodica te zemlje sa princom Mohamedom bin Salmanom na njenom čelu.

Katarska kompanija već godinama ima sport sa SA, radi se o tome što Saudijska Arabija ne želi da procesuira piratski kanal beoutQ koji preuzima prenose Premijer lige nastale na beIN kanalu.

Čelnici PL su imali sastank i u četvrtak, tema koja je dominirala jeste bila televizijski prenosi, ali sami čelnici lige nemaju instrumenata da sankcionišu prodaju Njukasla. Međutim, svjesni su posljedica koje to može imati za katarskim TV partnerima.

Djeluje kao nemoguća misija u kojoj bi kao glavna žrtva mogli biti navijači "svraka". Simpatizeri Njukasla samo želi da se trinaestogodišnja vladavina Majka Ešlija završi, govori se da je dogovorena cifra od 300 miliona eura.

Ostaje da se vidi da li će zastupljene strane naći neki zajednički dogovor, što je teško za očekivati uzimajući u obzir animozitet dvije zemlje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR