11 °

max 19 ° / min 10 °

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Petak

03.05.

15° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bergamo na nogama

Fudbal

Comments 0

Bergamo na nogama

Izvor: mozzartsport.com

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Drugi i konačni rastanak Juventusa i Đanluiđija Bufona desiće se izvjesno ovog ljeta, ali ne zato što će legendarni čuvar mreže u penziju, već zbog potrage za novim angažmanom i aktivnim minutima na terenu.

Tako nešto nudi mu – Atalanta! Prema pisanju lokalne štampe u Bergamu, Atalanta je uspostavila prvi kontakt s Bufonovim agentom Silvanom Martinom oko mogućeg angažmana. I to ne bi bio samo populistički potez Boginje provincije, već legitimni pokušaj da se obezbjedi potpis čovjeka koji bi postao nova “jedinica“.

Naime, plan čelnih ljudi Atalante je da Bufonu daju dvojaku ulogu u timu, gdje bi imao prvenstvo na golu u odnosu na talentovanog 20-godišnjaka Marka Karnesekija, kome bi Điđi zapravo bio mentor koji bi ga spremao za veliki izazov u budućnosti. Karneseki se trenutno nalazi u Kremonezeu na pozajmici, ali zbog velikog potencijala predviđaju mu lijepu budućnost.

To znači da bi Atalantin prvi golman Pjerluiđi Golini tokom ljeta otišao iz kluba, pošto je interesovanje za njega već sada veliko. Ostao bi Marko Sportijelo kao rezerva Bufonu i Karneseki kao treća varijanta.

Ono što bi posebno moglo da privuče Bufona jeste šansa da brani u Ligi šampiona, s obzirom da je Atalanta na dobrom putu da ponovo zaigra u elitnom takmičenju. Čovjek koji je osvojio mnogo toga sa Juventusom i Parmom i dalje vjeruje da može da odgovori izazovu iako je duboko zagazio u petu deceniju života.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR