15 °

max 15 ° / min 9 °

Ponedjeljak

04.03.

15° / 9°

Utorak

05.03.

14° / 8°

Srijeda

06.03.

14° / 8°

Četvrtak

07.03.

9° / 8°

Petak

08.03.

12° / 7°

Subota

09.03.

11° / 7°

Nedjelja

10.03.

12° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dio navijača Dinama pušten uz kauciju i zabranu ulaska u Grčku

Fudbal

Comments 0

Dio navijača Dinama pušten uz kauciju i zabranu ulaska u Grčku

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nakon četiri mjeseca u zatvoru, Sud u Grčkoj odlučio je da prihvati 20 pojedinačnih zahtjeva i pusti navijače Dinama iz Zagreba da se u narednom periodu brane sa slobode, prenosi hrvatski portal "24sata".

Pristalice "modrih" biće puštene uz uslov da im doživotno bude zabranjen ulazak u Grčku radi praćenja sportskih događaja, a uz to je svaki morao da plati kauciju u visini od 1.000 eura. Oni su nakon puštanja proslijeđeni u Centar za strance odakle će biti organizovan dalji transport ka Hrvatskoj.

Isti portal dodaje da je još 20ak navijača poslalo isti zahtjev, te da će i oni uskoro biti pušteni da se brane sa slobode. Brojka oslobođenih navijača raste iz dana u dan, ali ih grčko Tužilaštvo optužuje za 12 kaznenih djela zbog kojih će u narednom periodu morati da izađu na suđenje.

Prvi na slobodu biće pušteni navijači koji su smješteni u zatvore na sjeveru Grčke, dok situacija sa pritvorenicima u Atini još uvijek nije poznata.

Čak 102 navijača Dinamo Zagreba uhapšeno je početkom avgusta u Atini nakon tuče sa navijačima AEK-a. Tom jedan od pristalica "žuto-crnih" izboden je nožem, a za ubistvo optuženi su Hrvati. Ipak, nakon detaljne istrage ustanovljeno je da su prve indicije bile pogrešne.

Zbog toga se očekuje da uskoro većina navijača bude vraćena u Hrvatsku, ali nekima od njih prijeti 15 godina robije zbog "organizovanog kriminala", kako dodaje portal "24 sedam".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR