26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

Izvor: Facebook

Fudbal

Comments 2

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj” - objavio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić na svom fejsbuk profilu.

"Na ovaj način su stvoreni uslovi za izradu glavnog projekta kako bi naredne godine započeli sa građevinskim radovima. Uskoro će Kotor dobiti stadion dostojan grada", saopštio je Jokić.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, krajem marta sastao se sa Dejanom Savićevićem, predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore, a tema sastanka bila je izgradnja novog stadiona Fudbalskog kluba „Bokelj“ iz Kotora na lokaciji postojećeg u Škaljarima.

Na konkursu Opštine Kotor za izradu idejnog arhitektonskog rešenja stadiona FK “Bokelj” najboljim je proglašen rad arhitekata iz Turske.

Žiri, kojim je predsjedavao prof. dr Veljko Radulović, odlučio se za ovaj rad jer ga, kako je u odluci navedeno, odlikuje jasno kontekstualizovano, visoko tektonično i urbano rešenje sa dobrim rasporedom masa te zadovoljava osnovni oblikovni koncept i ambijentalne činjenice lokacije.

Sa sastanka Jokića i Savićevića, poručeno je tada kako se očekuje da UNESCO da pozitivno mišljenje na projekat, kako bi Opština Kotor u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore krenula u realizaciju ove važne infrastrukturne investicije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kjotor

A sto se desava sa dvoranom, kad ce ona biti zavrsena?Gradjanima Kotora je na vrh glave zapocetih a nezavrsenih projekata.Batalite se stadiona dok se ono ruglo ne dovede u funkciju.

Zeljko K

Ko da igra na tom stadionu?Da se organizuju "boks mecevi"kao prehodnog vikenda?Da se zanemaruju djeca iz Kotora a dovode istroseni,nazovu,igraci sa Śevera i sve to u realizaciji "preletača"