11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kadetkinje počinju nastup na EP u Sofiji

Izvor: rtcg.me

Košarka

Comments 0

Kadetkinje počinju nastup na EP u Sofiji

Izvor: rtcg.me

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore śutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

"Nakon odrađenih nešto više od 50 treninga i odigranih 5 prijateljskih utakmica došli smo do 12 djevojčica koje će predstavljati Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost, nećemo biti kompletni jer smo u toku priprema ostali bez dvije izuzetno važne igračice iz rotacije na unutrašnjim pozicijama. Mislim da ćemo biti najmlađa ekipa na prvenstvu jer imamo samo 5 igračica 2003. godište, dok će ostale i naredne godine biti u prilici da igraju za U16 selekciju. Tu je i par igračica čiji potencijal imam obavezu i želju da nagradim i pripazim", kazao je selektor Vladan Radović.

Što se tiče samih priprema, kako je naveo, košarkašice su uložile potreban napor i energiju, a pokazale su izuzetnu ozbiljnost i disciplinu van treninga.

"Što se tiče samog prvenstva, imamo izuzetno tešku grupu sa Slovenijom i Srbijom kao favoritima za ulazak u A diviziju, i sa fizički dobrim ekipama Bosne i Hercegovine i Rumunije, te atipičnim Islandom. S obzirom na to sve navedeno, od djevojaka tražim i insistiram na maksimalnoj koncetraciji, želji i energiji jer to su stvari i elementi igre koje zavise od nas samih, nikako od imena ili kvaliteta protivnika. I vjerujem da ću to i dobiti od njih. A kad je tako, uvjek postoji prostor za pobjedu više, neko iznenađenje i dobar rezultat", rekao je Radović.

Evropsko prvenstvo B divizije u Sofiji biće održano od 15. do 24. avgusta.

U grupi Crne Gore su Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Island.

Samo dvije prvoplasirane selekcije će u četvrtfinale, ostale će nakon grupe u razigravanje za plasman od devetog do 23. mjesta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR