10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinje NBA ludilo: Holivudski obračun na otvaranju nove sezone

Košarka

Comments 0

Počinje NBA ludilo: Holivudski obračun na otvaranju nove sezone

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Konačno smo dočekali i taj kraj oktobra kad se pale svjetla NBA pozornice. Holivudskim obračunom u noći sa utorka na srijedu počeće nova sezona i biće to, bar prema kladionicama, duel dva najveća favorita za osvajanje naslova prvaka.

Prošle smo sezone svjedočili, moglo bi se slobodno reći, presedanu. Jednostavno nije prirodno vidjeti LeBron Džejmsa kako propušta doigravanje. Kralj Džejms odigrao je sezonu koju su obilježili duži i kraći izostanci s parketa. U ovoj sezoni dobio je ogromnu pomoć u liku jednog od najboljih igrača lige Entoni Dejvisa. Osim Dejvisa, Kraljevi vojnici iskusni su veterani Ajveri Bredli, Deni Grin, Ražon Rondo i nekad najbolji centar lige Dvajt Hauard. Kajl Kuzma je definitivno najzanimljiviji dio ove postave Lejkersa koji može biti “x-faktor” u tijesnim utakmicama.

Kavaj Lenard zamijenio je kanadsku košarkašku prijestolnicu sunčanom Kalifornijom u koju je stigao kao NBA prvak i najbolji igrač finala, a za sobom je povukao i odličnog Pola Džordža koji je prošle sezone u Oklahomi dobar dio sezone izgledao kao kandidat za MVP nagradu. Klipersi imaju vjerovatno najbolje zaokružen roster u ligi.

Janis Adetokumbo moraće opet da odigra MVP sezonu da bi dao Baksima šansu za NBA naslov. Džejms Harden ponovo se u Hjustonu spojio s nekadašnjim saigračem i inače dobrim prijateljem Raselom Vestbrukom.

Portland je sa Lilardom i MekKolumom “nagazna mina” za sve jače ekipe iako su izgubili Enesa Kantera i još nekolicinu važnih igrača.

Filadelfija je napunila ekipu visokim igračima poput Ala Horforda i biće jako zanimljivo gledati te njihove ultravisoke postave sa Simonsom na “jedinici”. Boston Seltiksi su, s druge strane, zamijenili Irvinga za nešto kulturnijeg, ali podjednako opasnog Kembu Vokera. 

Zion Vilijamson predvodnik je mlade ekipe Pelikansa koja bi kroz nekoliko godina mogla harati ligom. Luka Dončić i Kristaps Porzingis čine dinamični duo oko kojeg će Dalas graditi igru već ove sezone.

Naravno, nama će najinteresantnije biti partije našeg centra Nikole Vučevića u dresu Orlanda, a dobre igre očekuju se od Sakramaneta sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom, zatim Denverom koga predvodi Nikola Jokić, Jute u kojoj je Hrvat Bojan Bogdanović. 

NBA utorak na srijedu:

02:00h Toronto - Nju Orleans

04:30h Lejkersi - Klipersi

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR