14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budućnost Bemax u srijedu protiv Orlova otvara novu sezonu u WABA ligi

Košarka

Comments 0

Budućnost Bemax u srijedu protiv Orlova otvara novu sezonu u WABA ligi

Autor: Antena M

  • Viber

Košarkašice Budućnost Bemaxa gostovaće ekipi Orlova u Banja Luci u srijedu od 17 sati, čime će otvoriti novu sezonu u WABA ligi. Podgoričanke će sjutra otputovati za Banja Luku gdje će u srijedu u dvorani Obilićevo imati premijeru nove sezone u kojoj brane trofej osvojen u martu.

"Nadamo se da će sezona početi kako treba, da imamo kontinuitet igranja i treniranja i da će sezona uspjeti da se održi bez prekidanja bez obzira na virus. Situacija jeste komplikovana, ali moramo biti svjesni izazova", kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki na današnjoj konferenciji za novinare.

,,Plave” bez Nikoline Džebo i Aleksandre Katanić ulaze u novu sezonu, a novo ime je samo Jovana Savković, petnaestogodišnja košarkašica koja dolazi iz Primorja. Ali, bez obzira to ambicije ostaju velike.

"Džebo je bila jedna od najboljih igračica, Katanić imala važnu ulogu, ali mlađe igračice koje smo priključile prošle sezone morale su da naprave iskorak u svom igračkom kvalitetu, tako da bez obzira na sve ambicije ostaju iste. Cilj je da opet budemo na fajnal foru", jasan je Radović.

Glavni favoriti uz Podgoričanke svakako će biti bugarski timovi, kao i šampion Slovenije, ekipa Celje.

"Očekuje nas liga gdje su bugarske ekipe, Beroe i Montana, koje su zadržale ili su čak na većem nivou, Celje je podmladilo tim, ali to je ozbiljan sistem i sigurno da imaju kvalitet. Međutim, mislim da je manji jaz između četiri najjače ekipe i ostale četiri", analizirao je Vladan Radović.

Orlovi su minule sezone znali da naprave iznenađenje, a u timu iz Podgorice oprezni su pred gostovanje.

"Očekuje nas nezgodno gostovanje Orlovima. Poštujem rivala, ali najviše se plašim nas, jer nijesmo imali prijateljske mečeve, takođe imali i problem u kontunitetu treniranja, ali fokusirani smo na ovaj duel", objasnio je nikšićki stručnjak, a zatim stavio akcenat na prvog protivnika.

"Orlovi su agresivna ekipa. Već su odigrali dva kola u ligi Bosne i Hercegovine, prije toga i pet prijateljkih mečevima, tako da su u mnogo boljem ritmu. Pojačali su se sa par iskusnih igračica koje su se vratile, poput reprezentativke Bosne i Hercegovine, koja se vratila iz Španije, kao i iskusna Vladinka Erak. Zbog toga, pored tri - četiri iskusnije igračice, koje su već neko vrijeme u klubu, mnogo više moraće da daju mlađe", rekao je Radović.

Bek Milena Jakšić raduje se novoj sezoni, koja za Budućnost predstavlja novi početak.

"Uželjele smo se utakmica i drago nam je da se vraćamo obavezama. Došlo je do određenih problema, ostali smo bez dvije igračice, ali tu su mlađe, koje će dati neku novu energiju svojom željom. Na nama je da od starta krenemo jako, iako smo svjesne hendikepa da u sezonu ulazimo bez pripremnih mečeva. Orlove dosta dobro poznajemo, tako da neće biti lako, ali nadamo se da možemo otvoriti sezonu na pravi način", naglasila je Jakšić.

Patricia Bura, centar Podgoričanki, vjeruje u dobar početak.

"Poslije svega najvažnije je da smo na okupu, da smo zdrave i da željno očekujemo utakmice. Neće biti lako, jer je ovo specifična situacija, nakon jako duge pauze, ali nadamo se da ćemo pokazati kvalitet, odnosno da možemo slaviti", rekla je Bura.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR