22 °

max 32 ° / min 21 °

Srijeda

19.06.

32° / 21°

Četvrtak

20.06.

36° / 23°

Petak

21.06.

34° / 23°

Subota

22.06.

35° / 25°

Nedjelja

23.06.

33° / 24°

Ponedjeljak

24.06.

32° / 23°

Utorak

25.06.

32° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vujošević odgovorio Porfiriju: Mir s Vama po ovoj vrućini

Košarka

Comments 5

Vujošević odgovorio Porfiriju: Mir s Vama po ovoj vrućini

Autor: Antena M

  • Viber

Nastavljena je polemika legendarnog trenera Partizana Duška Vujoševića i srpskog patrijarha Porfiirija. Na Perićevo otvoreno pismo uzvratio je bivši selektor Crne Gore, porijeklom iz Kuča.

Vujošević pored ostalog poručuje poglavaru Crkve Srbije Porfiriju Periću.

- Poštovani gospodine Porfirije,

Nažalost, ne mogu da Vam odgovorim istim putem, jer kao “čovek prošlog veka” ne koristim Fejsbuk i druge društvene mreže.

Drago mi je da ste svojom izjavom potvrdili moje sumnje u istinitost glasina da ste učestvovali u slučaju Mirotić, koristeći njegovu religioznost. Te sumnje sam odmah vrlo jasno izrazio...

Ne vidim kakve sve to ima veze sa tim gdje ja provodim ljeto, ali budući da ste otvorili i to pitanje, rado ću Vam odgovoriti. 

Tačno je da sam ljeti često u Boki, ali kada sam tamo boravim u stanu, a ne u luksuznom hotelu Lazaro. Inače, volim i Boku i Zagreb, ali se najbolje osjećam u Beogradu.
A mnogo važnije od toga je da isto govorim i kada sam u Beogradu, Herceg Novom, Novom Bečeju, Zagrebu ili bilo gde drugo...

Drago mi je da razumijete značaj sporta i tretiranja te oblasti na pravi način. U tom kontekstu, dobro je da svoj uticaj ne koristite za kreiranje podjele srpskog naroda na Crvenu zvezdu i Partizan, jer bi u skladu sa funkcijom koju obavljate trebalo da budete iznad takvih štetnih podela.

U tom smislu, nadam se da se slažete da se takve podjele naglašavaju ako se organizuje prijem košarkaša Crvene zvezde, a ne uslijedi jednako i prijem košarkaša Partizana.

Mir Božji s Vama, i po ovoj vrućini koja nam izgleda svima smeta" - napisao je, pored ostalog, Duško Vujošević u odgovoru patrijarhu Porfiriju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Penzioner

Dako inferiornome i snishodljivome "verniku", Mirotiću makar sad dopre do glave da ga je od sve, voljene mu, Srbije jedino hrabri i slobodarski Crnogorac, Vujošević, uzeo u zaštitu! I to od opskurnog Porfirija i crkve srbije kojoj ovaj, zarobljeni i izgubljeni Crnogorac i dalje vjeruje!?

Dule gospodin

Ka uvijek gospodin , učen i moralan. Srpski popo ništa od toga. Teško crkvi sa takvim popom.