16 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otvoreni da pruže maksimalnu podršku razvoju mačevalačkog sporta

Ostalo

Comments 0

Otvoreni da pruže maksimalnu podršku razvoju mačevalačkog sporta

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović primili su danas predsjednika Evropske mačevalačke konfederacije Đorđa Skarsa.

Povod sastanka je podrška razvoju mačevalačkog sporta u Crnoj Gori.

Lalošević je istakao da je upoznat sa radom Đuraškovića, predsjednika Kendo saveza Crne Gore i njegovim naporima za osnivanje prvih mačevalačkih klubova u Crnoj Gori, te da će Ministarstvo sporta i mladih pružiti svu neophodnu institucionalnu pomoć u registraciji prvih mačevalačkih klubova kao i Mačevalačkog saveza Crne Gore, kada se za to steknu uslovi.

Skarso se zahvalio na prijemu ministru Laloševiću i predsjedniku COK-a, Simonoviću, kao i na otvorenosti da pruže maksimalnu podršku razvoju mačevalačkog sporta, te u tom kontekstu istakao da će i Evropska mačevalačka konfederacija uložiti i svoje napore kroz institucionalnu i finansijsku podršku budućem Mačevalačkom savezu Crne Gore, u kontekstu prijema u navedenu konfederaciju.

Simonović je istakao punu otvorenost Crnogorskog olimpijskog komiteta da pruži neophodnu podršku budućem savezu, posebno imajući u vidu da je riječ o olimpijskom sportu.

Crna Gora će, kako je uvjeren Skarso, biti 46. članica Evropske mačevalačke konfederacije.

Sastanku su prisustvovali i Zoran Jojić, v.d. generalnog direktora Direktorata za sport i mr Miloš Lalević, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih Crne Gore."

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR