12 °

max 20 ° / min 12 °

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 14°

Petak

10.05.

22° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joksimović optimista, grupa zahtjevna i kvalitetna

Ostalo

Comments 0

Joksimović optimista, grupa zahtjevna i kvalitetna

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Selektor muške odbojkaške reprezentacije, Ivan Joksimović, kazao je nakon žrijeba za Evropsko prvenstvo da je optimista, iako je grupa zahtjevna i kvalitetna.

Crna Gora je voljom žrijeba svrstana u D grupu, sa selekcijama Češke i Norveške.

Joksimović je kazao da Crna Gora ima svoje ambicije i da vjeruje u kvalitet svog tima.

"Sistem kvalifikacija nameće drugačiji pristup, jer su samo tri ekipe u grupi i svaki set će biti jako bitan jer su sve grupe veoma ujednačene. Kvalifikacije su podijeljene u dvije godine, tako da ćemo u ovoj imati dvije utakmice i sljedeće godine još dvije", rekao je Jokismović.

On smatra da se Česka nameće kao favorit grupe.

"Češka nam je poznata sa prošlogodišnjeg EP, sa njima se tradicionalno sastajemo i oni su nam poznati rivali. U reprezentaciji Norveške ćemo imati kvalietnog protivnika, kojem dva primača servisa i jedan srednji bloker igraju u poljskoj ligi, drugi bloker u Francuskoj, tehničar im je u Italiji, kao drugi u Lube Maćerati. Imaju kvalitet koji treba poštovati", rekao je Joksimović.

Crnogorski selektor očekuje da će ih protivnici u grupi maksimalno motivisati i izvući maksimum iz njih da se kvalitetno pripreme i ambiciozno krenu u naredne kvalifikacije.

"Ono što je jako važno, svi naši igrači trenutno igraju jako dobro i veoma su važni za igru svojih klubova, što nam daje razlog za optimizam u narednim kvalifikacijama za Euro Volej", rekao je Joksimović.

Seniori će ove godine u prvom kolu kvalifikacija gostovati Norveškoj (17. ili 18. avgust), a zatim dočekati Češku (24. ili 25. avgust).

Naredne godine, izabranici Ivana Joksimovića 13. avgusta gostovaće Česima, a nakon par dana (16. ili 17. avgusta) biće domaćini Norveškoj u posljednjem kolu kvalifikacija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR