24 °

max 36 ° / min 21 °

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Aleksić sudi borbu između Fjurija i Usika

Ostalo

Comments 0

Aleksić sudi borbu između Fjurija i Usika

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski bokserski sudija Predrag Aleksić sudiće borbu između Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika za apsolutnog šampiona svijeta u teškoj kategoriji, koja će 18. maja biti održana u Rijadu.

Biće to borba koja će ući u istoriju boksa, jer će pobjednik objediniti titule u svih pet verzija.

U okviru bokserskog spektakla, koji će pod pokroviteljstvom kraljevske porodice biti održan na Kingdom areni, predviđeno je deset borbi, od kojih je osam za svjetske titule - po četiri za titule šampiona svijeta i internacionalne šampione.

WBC, najveća i najuticajnija bokserska asocijacija, odredila je Predraga Aleksića za jednog od sudija u okviru glavnog dijela programa za svjetske titule, i kandidata za suđenje borbe večeri između Fjurija i Usika.

Aleksić je kazao da za sada ima zvaničnu informaciju da će suditi meč za šampiona svijeta između Sančeza i Kabajela i da još nijesu dogovorene sudije za glavnu borbu, kao i za ostala tri meča za svjetskog šampiona.

"Posebno je interesantno da se predsjednici pet federacija još nijesu dogovorili oko sudijskog tima za glavnu borbu. Oni su izašli sa predlogom da meč sudi šest sudija, što je takođe prvi put u profesionalnom boksu da se takav predlog razmatra i ulazi u proceduru. Tom predlogu se protivi Bob Arum, jedan od promotera meča", kazao je Aleksić.

Prema njegovim riječima, drugi promoter meča Frenk Voren se za sada nije izjasnio.

"Konačna odluka o sudijskom sastavu će se tek znati na sastanku pravila koji će se održati u petak u 13 sati. Tada će se znati konačno učešće sudija za sva četiri meča za svjetske šampione, pa samim tim i moje angažovanje na tim mečevima. Poziv da budem sudija na ovakvom svjetskom spektaklu je za mene velika čast i veliko priznanje", rekao je Aleksić.

On je naglasio da mu imponuje povjerenje i podrška čelnika WBC-a da bude aktivan učesnik mečeva za svjetske titule na najvišem nivou.

"Spreman sam, motivisan i uvjeren da ću predstavljati Crnu Goru i crnogorski boks na najbolji način. Uvijek u sve mečeve za titule ulazim pod devizom Slava Bogu, u čast moje domovine Crne Gore, a na ponos porodici i potomstvu", kazao je Aleksić.

U Rijadu će šesti put dijeliti pravdu u mečevima za titulu profesionalnog prvaka svijeta.

Prethodno je bio akter borbi između Adila Harisona i Tomaža Bonina (2004), Vitalija Klička i Manuela Čara (2012), Aleksandra Povetkina i Karlosa Takama (2014), Džoa Džjsija i Karlosa Takama (2021) i Tajsona Fjurija i Dereka Čisore (2022).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR