23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

31° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

30° / 20°

Subota

18.07.

28° / 20°

Nedjelja

19.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Briga me za fudbal, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca

Rukomet

Comments 0

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Briga me za fudbal, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca

Proslavljeni rukometaš, a sada već dugo uspješan rukometni trener Veselin Vujović provodi u Šapcu aktuelnu pauzu zbog pandemije koronaviusa.

On je aktuelni trener Zagreba, a tamošnji ''Index'' je sa njim obavio zanimljiv razgovor ovih dana.

Posebno zanimljivo bilo je Vujovićevo razmišljanje na temu ''šta poslije pandemije koronavirusa''.

On smatra da bi iz svega lošeg moglo da se izrodi i nešto dobro za rukomet. S tim u vezi pomenuo je i dešavanja u fudbalu, za koja nije imao lijepe riječi.

''Ovo što se događalo u fudbalu posljednjih godina nije bilo normalno. Da neko za nekoga, ma ko taj bio, plati 100, 200 ili 300 miliona eura, meni je to bolesno. Kad bih čitao o tim drskim i bezobraznim transferima u fudbalu, puno puta sam pomislio da se tu pere ozbiljan novac.

Jednostavno mi nije normalno da neki prosječan fudbaler samo od jedne sezone osigura sebe i sve svoje potomke, dok s druge strane puno vrhunskih i klasnih sportista u 'malim' sportovima moraju krvavo raditi cijelu karijeru kako bi imali pristojan život.

Tako da me stvarno nije briga šta će biti s fudbalom. U rukometu pak, mislim da bi se mogla dogoditi sjajna stvar. Kriza će takođe pogoditi klubove, ali kako je novca u rukometu puno manje, vjerujem da će ona biti bezbolnija nego u fudbalu.

Doći će do izjednačavanja na tržištu, nestaće ultra bogati klubovi i dominacija novca, prestaće postojati monopol nekoliko klubova, a rukomet bi se mogao vratiti svojim počecima.

Nakon haosa najviše bi mogli profitirati stabilni srednji klubovi poput Zagreba. Zašto bi Cindrić ili Karačić išli vani kad će isti iznos moći dobiti i doma? Da, rukomet bi od ovoga mogao puno profitirati i ako će biti tako, na sceni će biti puno klubova s istim ambicijama, a to bi bilo sjajno", zaključio je Vujović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR