13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Anđelić: Ne mogu da igram za reprezentaciju dok je osoba bez autoriteta na poziciji selektora

Rukomet

Comments 0

Anđelić: Ne mogu da igram za reprezentaciju dok je osoba bez autoriteta na poziciji selektora

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Crnogorski rukometaš Božo Anđelić odlučuo je da reaguje nakon što se zajedno sa Milošom Božovićem nije našao na spisku selektora Vladimira Šole za dvomeč sa Gruzijom. U medijima se pojavila informacija da su njih dvojica nakon spiska saopštili da neće više nastupati za reprezentaciju dok god je Šola selektor.

I dok je Božović negirao, napomenuvši da nije u dobrim odnosima sa selektorom, srednji bek naše reprezentacije je u saopštenju kazao da stoji pri odluci da ne igra dok se hrvatski stručnjak nalazi na kormilu.

“U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobijaju ništa, stalno treba da se dokazuju drugima koji od nje samo uzimaju. Imam obavezu da crnogorsku javnost upoznam sa sledećim činjenicama: Selektoru reprezentacije saopštio sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim da sarađujem sa osobom koja nema autoriteta, a ni karaktera da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promijenilo na bolje”.

Međutim Anđelić napominje da je izostala reakcija Rukometnog saveza, kao da Šola nema nikakvog autoriteta.

“I umjesto da to bude alarm za čelnike Rukometnog saveza Crne Gore, oni ostaju nijemi bez bilo kakve reakcije i preduzimanja potrebnih mjera. Naravno, sa selektorom koji se previše ne miješa u svoj posao ne mogu dalje sarađivati. Poznato je svim igračima da je ne tako rijetko taktiku ekipe i osmišljavanje pojedinih akcija selektor prepuštao igračima. To dovoljno govori o nedostatku autoriteta i pojavi koja je nažalost prisutna samo kod naše reprezentacije. Rukometni savez Crne Gore probleme igrača sa kojima se suočavaju, guraju posljednjih deset godina „pod tepih“ zbog navodnog mira u kući, ne interesuju ih pitanja vezana za sportski teren, a suštinski sve to rade zbog čuvanja fotelja i svojih stečenih pozicija, visokih plata, dnevnica, korišćenja auta i svih drugih benefita. Mučan je osjećaj kada onima koji su gledali da uzmu dnevnicu, platu od saveza, čupnu honorar mora da se dokazuje neko ko nije ništa uzeo, ni jednog centa za nešto što je smatrao za svoju obavezu, a to je sportska borba u dresu sa nacionalnim grbom”, stoji u njegovom saopštenju.

Anđelić se osvrnuo i na situaciju u RSCG, gdje niko nije preuzeo odgovornost nako niza loših odluka i stanja u muškom rukometu. Otkrio je i da se Šoli tražila zamjena nakondva meča Evropskog prvenstva, ali da je obezbijedio novi mandat nakon pobjede nad Srbijom.

Takođe, Miloš Božović nije se našao na spisku selektora Vlada Šole za predstojeće prijateljske duele sa Gruzijom.

Kako je rekao juče za Javni servis, razlog nije to što ne želi da igra za nacionalni tim, već to što ga selektor nije pozvao.

Božović je kazao da postoji problem u komunikaciji sa selektorom od kad je Šola preuzeo reprezentaciju.

“Iskreno, ta saradnja nije na nekom nivou, na kojem je bila sa prošlim selektorima. Uvijek sam imao odličnu saradnju sa trenerima, ali ovoga puta je sve to izostalo na svim poljima, i jednostavno saradnja nije na nivou na kojem bi trebala da bude. Gospodin Šola je mene pozvao prije dvije nedjelje i rekao mi da želi da proba mlađe igrače i ja sam rekao da je to u redu i da im želim sve najbolje. Svaki trener ima pravo na svoju viziju. Prije Evropskog prvenstva sam obavio razgovor sa selektorom, gdje sam mu rekao da ako ne postoji prostor da pomognem ekipi, možda i ne idem na šampionat Evrope. Gospodin Šola mi je tada rekao, da sam potreban reprezentaciji.” kazao je Božović.

Kako je istakao, već dececiju je reprezetativac i nikada nije odbio poziv da igra za Crnu Goru.

“Nikada nisam i neću odbiti poziv da igram za Crnu Goru. Biti u dresu reprezentacije je čast i privilegija, kada ste deset godina tu i kada ste dio najvećih uspjeha reprezentacije, zna se kakva saradnja treba da bude sa svakim igračem. Ukoliko dođe do razgovora i ako sam ja potreban reprezentaciji na terenu, uvijek ću se odazvati. ” zaključio je Božović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR