10 °

max 20 ° / min 9 °

Subota

27.04.

20° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

23° / 13°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Četvrtak

02.05.

16° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bulatović: Uprava ŽRK Budućnosti Bemax sigurno neće pristati na ucjene, niti ćemo raspravljati o prodaji kluba

Rukomet

Comments 3

Bulatović: Uprava ŽRK Budućnosti Bemax sigurno neće pristati na ucjene, niti ćemo raspravljati o prodaji kluba

Autor: Antena M

  • Viber


Najtrofejnji crnogorski, ženski rukometni klub Budućnost Bemax iz budžeta Glavnog grada neće dobiti novac. Skupština Glavnog grada razmatrala je odluke o finansiranju sporta, nakon koje će klubovi čiji je osnivač Glavni grad moći da računaju na sredstva iz gradskog budžeta. O iznosima će odlučivati komisija, koju u roku od 30 dana mora da formira gradonačelnica. U budžetu za 2024. predviđeno je i 500.000 eura za ŽRK Budućnost Bemax, no u Glavnom gradu tvrde da ne mogu da finansiraju klubove čiji nijesu osnivač, osim kroz konkurs, koji je za ovu godinu završen.

Sportska menadžerka ŽRK Budućnost Bemax, Katarina Bulatović, za 24 sata Televizije E kaže da je odluka Glavnog grada nevjerovatna.

„Žao mi je zbog odluke, prije svega odnosa Glavnog grada prema ŽRK Budućnost Bemax. Mislim da smo svijetla tačka Podgorice i sporta u posljednje dvije decenije, ali i ranije. Odluka Glavnog grada je nevjerovatna. Rješenje još nije stiglo na adresu kluba, a kada stigne, poštovaćemo ga kao i sve do sada,“ kaže Bulatović.

Zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčevića, tvrdi da je sa predstavnicima ŽRK Budućnost Bemax u prostorijama Glavnog grada održan sastanak, nakon kojeg je dogovoreno da klub razmotri prijedlog da Glavni grad uđe vlasničku strukturu, ali da odgovor kluba nisu dobili. No, sportka menadžerka kluba tvrdi drugačije.

„Gospodin Luka Rakčević nije obaviješten, ali dobili su odgovor 7. marta. Ukoliko on nije dobio odgovor, mi mu ga, naravno, možemo ponovo poslati. Nisam prisustvovala tom sastanku, ali su me, naravno, kolege iz kluba uredno obavijestile o svim temama sastanka. Glavni grad je sigurno uredno dobio naš odgovor 7. marta. Ali, možda nije stigao na Rakčevićevu adresu,“ ističe Bulatović.

Sportska menadžerka kluba kaže da su u Glavnom gradu morali da znaju šta je propisano Zakonom o finansiranju klubova i kakvi su uslovi, te da na njihove odluke ŽRK Budućnost Bemax nije mogao da utiče.

“Imali smo i nekih drugih predloga u slučaju da nisu željeli novčano da se uključe. Nova uprava ŽRK Budućnosti Bemax sigurno neće pristati na ucjene, niti ćemo raspravljati o prodaji kluba, pogotovo ne za iznos od 500.000 eura. Mislim da klub koji je osvojio dvije titule prvaka Evrope i doveo najveće rukometne sile i najveće rukometne klubove u Podgoricu, nije zaslužio odnos u kojem se prodaje klub ili Glavnom gradu nudi neki procenat. To uopšte nije korektno. Nismo tu da bi prodavali klub, to sigurno nećemo raditi. Došli smo da pomognemo klubu da se vrati staroj rukometnoj slavi i da se svi radujemo svakom vikendu i odlasku u Sportski centar Morača ili Bemax Arenu. Imamo dobru volju i radimo sve što je do nas i mislim da smo na dobrom putu,” kaže Bulatović.

Vjeruje da će Rakčević i njegov tim imati razumijevanja i naći način da isprave odluku. Za to postoj puno razloga.

„Klub ima dobra pojačanja, vratili smo gro reprezentativki koje igraju za Crnu Goru, fokusirali smo se i na mlade igračice koje su dobile šansu i imaće je u budućnosti. Vjerujem da pored naše volje i Glavni grad treba malo da nam izađe u susret. Gdje je ljudi tu je i dogovora, a gdje ima volje tu ima i načina,“ zaključila je Bulatović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Bajo

Svaki simbol Crne Gore - gase . 1. MontenegroAirlines - ugasen 2. Vaterpolo - ugasen . Igraci ne zele da igraju za svoju reprezwntaciju , pripremaju se u susjednoj drzavi gdje ne postoji taj sport. Skoro nijedan ne smije da pjeva himnu. Klubovi su vec III evropska liga . 3 .ŽRK Buducnost. Sve rade da ga satru 4. Zatvorili Sveti Stefan jedan od simbola CG 5. Unistili Plantaze.Vekiki naš brend. ps.Ako neko misli da oni to rade zato sto su neznaveni - grijesi. Rade vrlo precizno i podlo .

ZORO

Rakčević, po običaju, priča neistine, a vi ponosne naše kćeri ne možete dobiti sredstva, jer četnici ne daju pare onima koji pjevaju crnogorsku himnu i vole svoju zemlju.

Sbe vi cvjetalo

Velikosrpska okupatorska falanga uporno radi na unistavanju svih mogucih simbola Crne Gore. No pasaran!!!!