15 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U srijedu prvi meč finalne serije za prvaka Crne Gore

Vaterpolo

Comments 0

U srijedu prvi meč finalne serije za prvaka Crne Gore

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Borba za prvaka Crne Gore u sezoni 2018/19 počeće sjutra duelom Jadrana Carine i Budve na Škveru. U finallnoj seriji igra se na tri dobijena meča, drugi je na programu tri dana kasnije u Budvi, dok je treći zakazan za 1. maj u Herceg Novom. Eventualni četvrti i peti meč igraće se 4. i 8. maja.

Novljani brane trofej nakon odlične sezone u kojoj su igrali finale Eurokupa i finalni turnir Regionalne lige. Prihvataju ulogu favorita, ali trener Vladimir Gojković ističe da moraju ozbiljno shvatiti predstojeće mečeve.

"Počinje finalna serija i to je ono za šta smo radili cijele godine. Imamo prednost domaćeg terena jer smo bili najbolje plasirani od naših klubova tokom Regionalne lige. U seriju ulazimo kao favoriti i svjesni smo toga. Kvalitet je na našoj strani ali se nadam da se nećemo opuštiti. Svako finale je priča za sebe i nadam se da ćemo ga shvatiti ozbiljno. Već u prvi meč da uđemo onako kako želimo, da ostvarimo startnu prednost pred drugi duel u Budvi. Izostaće Popoadić koji je imao lom ruke i pauziraće četiri sedmice, drugi su svi spremni", kazao je Gojković.

Budva iza sebe ima dobru sezonu, izborili su finale prvenstva Crne Gore, ali je ispunjen i glavni cilj, a to je plasman u Prvu A1 Regionalnu ligu.

"Sam plasman Budve u finale je veliki uspjeh. Posljednjih desetak dana smo imali problema sa zdravstvenim biltenom. Praktično pola ekipe je bilo van priprema za predstojeće finale. Jadran je favorit u ovim mečevima, ali pokušaćemo da pružimo maksimum bez obzira u kojem sastavu budemo igrali. U prvom duelu bićemo bez Matije Brguljana, Damjana Danilovića, Mitrović, a i golman Zubac je pod znakom pitanja", istakao je strateg Budvana Drago Pejaković.

Dragan Drašković je poručio da ne smiju potcijeniti ekipu Budve.

"Igramo finale sa Budvom, ekipom koju ne smijemo potcijeniti jer iza sebe imaju dobru sezonu. Nama ovo dolazi u nekom specifičnom trenutku nakon poraza u Zagrebu, tako da od starta moramo zaigrati ozbiljno protiv njih. Imala je Budva dosta oscilacija tokom sezone, ali su uradili ono najbitnije, vratili su se u Prvu Regionalnu ligu. Tako da ne smijemo ući opušteno u meč."

Iako oslabljeni, Petar Ćetković vjeruje da će pružiti veliki otpor Jadranu.

"Jadran je vrhunska ekipa, a to najbolje govore njihovi rezultati. Sigurno da su veliki favoriti u ovoj seriji. Sa druge strane nama je ovo jedna velika nagrada, i sigurno ćemo pružiti maksimum i veliki otpor ekipi Jadrana."

Prvi meč igra se u srijedu 24. aprila na bazenu Jadrana na Škveru od 18 sati i 30 minuta, ulaz je slobodan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR