12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VPSCG: Neprihvatljiv odnos RTCG prema vaterpolu

Vaterpolo

Comments 1

VPSCG: Neprihvatljiv odnos RTCG prema vaterpolu

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Zbog velikog interesovanja javnosti i medija povodom organizacije prenosa zvanične utakmice između vaterpolo reprezentacija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, koja je na programu večeras u Herceg Novom, od 20 sati i 15 minuta, Vaterpolo plivački savez Crne Gore se obraća saopštenjem.

„Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se na četvrte uzastopne Olimpijske igre, a prvi dio priprema za to veliko takmičenje odrađuje u Herceg Novom sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država. Tim povodom, dvije selekcije odigraće večeras zvanični meč na Škveru, i to će biti dobra provjera za „ajkule“ pred odlazak na finalni turnir Svjetske lige u Gruziji.

Iako je pomenuta utakmica već ušla u produkcijski plan RTCG i ista se nalazila u programskoj šemi i terminu koji je predložila RTCG, dan pred utakmicu smo informisani da do prenosa neće doći. Kako nam je saopšteno od strane nadležnih u RTCG, razlog odustajanja od prenosa je nedostatak finansijskih sredstava i osoblja.

Uvažavajući sve navedene okolnosti, smatramo da je ovakav odnos RTCG prema najtrofejnijoj crnogorskoj reprezentaciji, koja je prva izborila pravo učešća na četvrtim uzastopnim Olimpijskim igrama, neprihvatljiv, pogotovo uz činjenicu da je shodno epidemiološkim mjerama prisustvo publike ograničeno na jako mali broj, a dolazak reprezentacije SAD-e na pripreme u Crnoj Gori, u vrijeme COVID-19, je kuriozitet.

Takođe, želimo da napomenemo da se prenosi vaterpolo utakmica odrađuju sa malim reportažnim kolima sa četiri kamere, što u suštini iziskuje najmanje finansijskih i organizacionih resursa.

Nakon odustajanja javnog servisa od prenosa u interesu javnosti VPSCG je odmah angažovao privatnu firmu TV Mne sport, da u skladu sa svojim mogućnostima odradi na svom kanalu prenos uživo utakmice i time se ispuni javni interes.“

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Pružila se prilika uredniku drugog programa da vam se osveti, nije mu prošao fan za preśednika Saveza! Izgleda nevjerovatno, ali vidite da je sve moguće... Vjerovatno mu to neće zaboraviti "osvježeni", kad dođu za koji dan…!