16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mladi vaterpolisti dobili rivale na EP

Vaterpolo

Comments 0

Mladi vaterpolisti dobili rivale na EP

Autor: Bojan Šuković

  • Viber


U 17 reprezentacija sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom

Podgorica, (MINA) - Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači do 17 godina, na Evropskom prvenstvu u Turskoj igraće u A grupi sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom, odlučeno je danas žrijebom.

Šampionat je na programu od 8. do 14. avgusta u Manisi (Turska).

Rivali u B grupi biće Srbija, Grčka, Italija i Holandija, u C grupi igraće Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a D grup Malta, Gruzija, Njemačka i Ukrajina.

Reprezentacija U15, čiji je selektor Nenad Vukanić, na prvenstvu Evrope u Podgorici od 8. do 16. jula, igraće u grupu A sa Španijom, Mađarskom i Italijom.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Srbija i Turska.

Rivali u grupi C biće Malta, Moldavija, Bugarska i Litvanija, grupu D čine Francuska, Bosna i Hercegovina, Izrael, Republika Irska i Holandija, a u grupi E Gruzija, Švajcarska, Ukrajina i Njemačka.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija na oba prvenstva takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

Na U 15 šampionatu, na kome će se takmičiti 26 reprezentacija, selekcije iz grupa C, D, E i F razigravaće međusobno kako bi dobile šansu da igraju protiv trećeplasiranih i četvrtoplasiranih iz grupa A i B, u mečevima osmine finala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR