23 °

max 31 ° / min 20 °

Ponedjeljak

13.07.

31° / 20°

Utorak

14.07.

31° / 20°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

31° / 20°

Petak

17.07.

30° / 20°

Subota

18.07.

28° / 20°

Nedjelja

19.07.

31° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Umire li Amerika?

Stav

Comments 3

Izvor: Danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Umire li Amerika?

Piše: Vuk Drašković

Protesti, i crnaca i belaca, potresaju Ameriku.

Amerika se raspada! Amerika umire! Širom sveta, a naročito u državama sa diktatorskim i razbojničkim režimima, proslavlja se slom vašingtonskog „satane, ubice i hegemona“.

Radost ne kriju ni mnogi u Srbiji.

Mržnja prema Americi kao da nema ni oči ni pamet.

Unutrašnji gnev i pobune su, uvek, tu državu pokretale u obračun sa svojim zlom i manama, činile je boljom i snažnijom. Gorela je Amerika, mnogo žešće nego što sad gori, 1968. godine, kada je ubijen Martin Luter King.

Njegova smrt i gnev miliona ljudi doneli su smrt rasnoj segregaciji i zakonima.

Već iduće godine američki astronauti sleteli su na Mesec. Amerika, kojoj su i 1968. štampali smrtovnice u državama „komunističkog raja“, posmatrala je, ubrzo, raspad i Varšavskog pakta i sovjetske imperije, a jedan crnac je postao njen predsednik.

Bes protiv još živog rasizma i policijskih zločina koje rasizam pokreće neće ni razbiti ni oslabiti Ameriku. Naprotiv.

Daveći crnog mladića, rasizam davi sebe.

Zajedno sa demonstrantima, koji klečeći odaju poštu od policije ubijenom crnom mladiću, kleče i hiljade policajaca. To je Amerika.

Slična pošta žrtvama državnog terorizma, koju bi iskazali milioni pobunjenih građana, državni funkcioneri, vojnici, policajci, sudije, mediji, nezamisliva je u današnjoj Rusiji, Kini, u Iranu, u Siriji, u Venecueli… A u Srbiji?

U parlamentu, u najčitanijim medijima, i na najgledanijim televizijama, pljušte hvalospevi ratnim zločincima i serijskim ubicama.

Legija i Zvezdan Jovanović su državni heroji, jer su ubijali u državnoj uniformi, čulo se ovih dana u kultnoj TV emisiji.

Isceliće Amerika unutrašnje rane, a odgovor na korona rane nanete spolja biće dramatičan po ceo svet.

Većina Amerikanaca veruju da su žrtve biološkog rata, da je kovid 19, ili „kineski virus“, kako govori Tramp, novi Perl Harbur.

Da je virus pušten iz vojne laboratorije u Vuhanu, sa ciljem da devastira Zapad, a pre svega Ameriku, kako bi Kina preuzela ulogu svetskog hegemona! Ova optužnica širi se Amerikom brže od pandemije.

„Američke halucinacije!“ – odgovaraju iz Pekinga. Vašington traži međunarodnu istragu, a Kina je odbija. Zašto?

Ako su američke (i ne samo američke) optužbe i sumnje halucinacije, onda će nepristrasna istraga to i da potvrdi.

Tramp je podigao opasnu optužnicu, a preduzeo je i prve mere odmazde.

Pred svetom je svojevrsna repriza 1949. godine, kada je formirana NATO alijansa, kao kolektivna odbrana Zapada od tadašnjih imperijalnih ambicija komunističke Moskve.

I sama nagrđena korona pandemijom, Evropska unija će, bez obzira na trenutne razne sporove sa Vašingtonom, neizbežno i logično stati uz Ameriku. Sukob je civilizacijske prirode.

Zapadni poredak slobode ili njegova negacija.

Ma kakva da je istina o virusu, istorijski daroviti za mudrost i opreznost, u Pekingu su se, u opasnom trenutku, pogordili svojom snagom.

Amerika je to razumela kao sipanje soli na njene rane, izazvane nesrećom koja je stigla upravo iz Kine.

U globalnom prestrojavanju i rađanju novog bipolarnog sveta, sa centrima u Vašingtonu i Pekingu, obe strane žele podršku Rusije.

Ta velika zemlja je evropska, iako je teritorijalno i azijska. Njen režim je bliži kineskom, ali je evropska sva istorija, kultura i nasleđe ruskog naroda.

Na drumu Srbije u budućnost sada su dva putokaza. Jedan je usmeren ka Zapadu, a drugi na suprotnu stranu. Jedan od ta dva putokaza uskoro će morati biti uklonjen.

Autor je predsednik Srpskog pokreta obnove

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Montenegrina

Sto se tice druma srbije ova vlast je vec donijela odluku koja se uveliko primjenjuje.Odlazak vucica kod putina pred svake izbore govori vise od zvanicne politike.Uzgred,ta politika podkopavanja svih susjeda,posebno cg nije zapadna vec iskompleksirsnih sistema u cemu rusija prednjaci!Odlika je pala!

Anagustum

Ako nas, Vuče, istorija uči išta o putokazima onda i ova observacija može biti od pomoči: Kad su Obrenovici naginjali zapadno - Austriji, Crnogorci su bili sa Rusima. Kad su Karadjordjevici uspostavili saradnju s Rusima, Nikola I je bio na vezi sa Bečom. Sad CG ide na zapad, a Srbi? Odista na istok

Slobo

Rusofilstvo i svetosavlje pomiješano sa četništvom u Srbiji, a sve najgore dolazi i u Crnu Goru. Jer posrbice sanjaju da su Srbi. A narod kaže- posrbica gori od Srbina.