15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na prvoj liniji Velike Srbije

Stav

Tag Gallery
Comments 17

Na prvoj liniji Velike Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Amfilohije osmatra rušenje Njegoševe grobnice – Mauzoleja na Lovćenu?

Ili iz prikrajka nadzire formiranje nove vlade?

Možda s rezervnoga položaja prati nedavno protestno okupljanje omladine ispred Cetinjskoga manastira? 

Iščekuje unaprijeđenje odnosa s nezavisnom državom Kosovo? Produbljivanje saradnje s NATO? Nastavak implementacije sankcija protiv Rusije?...

Ništa od toga.

Gornja fotografija (njezin uvećani segment) je iz prve polovine 1990-ih. Amfilohije obilazi istočnu Hercegovinu (BiH).

Na isturenoj je vojišnoj liniji planiranih granica Velike Srbije. Osmatra položaje „nekrsti”.

Inače, Amfilohije nije služio vojni rok, koji je u bivšoj Jugoslaviji zakonski obavezan za sve psihofizički zdrave mladiće.

Sâm, dakle, nije ni odslužio vojsku, jer je ranih 1960-ih zbrisao u inostranstvo, kasnije je priznao, s pasošem dobijenim – „od rođaka iz UDBE”!

Ko razumije šta je „takav” pasoš UDBE u epohi „brozomore” značio – shvata retrospektivno mnoge, ako ne i većinu činjenica iz biografije Rista Ć. Radovića. Koji je obilazeći front i iz „photo session” motiva, mnoge ljude 1990-ih osokolio na sakaćenja i pogibije; na ratna zločinstva; na smrtni grijeh ubistva.

Etničko čišćenje istočne Hercegovine počinje još u oktobru 1991, kada su proćerani Hrvati, katolici iz sela Ravno. Od proljeća 1992. Srbi su etnički „očistili” područje istočne Hercegovine od Muslimana (Bošnjaka) – blagosiljani od Amfilohija, ali i Atanasija Jevtića, potonjih spiritus movensa litijaškoga pokreta „ne damo svetinje”.

Evo foto-priče iz 1990-ih; iz tih krvoliptećih i demonskih sobitija u pokušaju stvaranja Velike Srbije. Mislite li da u društvu četnikâ istočne Hercegovine sa arhijerejskim insignijama Amfilohije i školski mu drug Atanasije uistinu svjedoče vaskrsloga Hrista?!…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Carpe

@Cuca konačno neko normalan da sve shvati i sve kaže na jedno mjestu et to su Srbi I to nisu samo jednom ugradili već kad su god imali priliku a mi smo uvijek mislili neće vise nisu svi isti i uvijek nas prevarili valjda je vrijeme došlo da vise nevjerujemo ni onim koji su stvarno posteni

LOVCEN

MOJE casne Cuce moja Katunska Nahijo sto smo to ygrijesilo sto nam BOG dade ove izdajnike ZDRAVKA MISKA GOJKA TRI IZRODA DOMA SVOGA ,,DIGNI SE KRSTO ZRNOV..