4 °

max 15 ° / min 0 °

Četvrtak

26.11.

15° / 0°

Petak

27.11.

16° / 1°

Subota

28.11.

15° / 1°

Nedjelja

29.11.

13° / 6°

Ponedjeljak

30.11.

10° / 3°

Utorak

01.12.

11° / 0°

Srijeda

02.12.

11° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Romanos: Amfilohiju je korona upozorenje od Boga

Stav

Tag Video
Comments 2

Autor: Antena M

  • Viber

Romanos: Amfilohiju je korona upozorenje od Boga

Piše: Romanos Anastasiadis

Gospod se gordosti protivi...
Mitropolit crnogorsko-primorski Crkve Srbije, Amfilohije, nažalost, naučio je veoma tešku lekciju o bahatosti u prethodnome periodu u odnosu na svjetski test pandemije koronovirusa.

Kako da zaboravimo da je u veoma kritičnim momentima za čovječanstvo i Crkvu, a na vrhuncu prvoga talasa pandemije, nastupio medijski i propagandno protiv mjera koje su vlade širom svijeta bile primorane preduzeti da se obračunaju sa ovim zlom?

Kada su, ovđe u Grčkoj, i naša država i naša Crkva sarađivali (i zatvaranjem crkava za vjernike) na suzbijanju koronavirusa sa poslovičnom solidarnošću i ośećanjem odgovornosti i ljubavi prema našem narodu – Amfilohije u TV intervjuu za grčki medij 15. aprila o.g. pokušava da izazove previranje u Grčkoj, tvrdeći bahato i laički:
„Idem u zatvor, ali se crkve neće zatvarati!"


Sve ovo radio je da još više iritira naše budalaste i opasne „talibane", fundamentalističke „revnitelje", kako bi reagovali na oštre, ali neophodne državne antikorona mjere; pri čemu je Grčka uspjela u tome da sada ne oplakuje stotine žrtava, kao što se, nažalost, desilo u drugim zemljama svijeta…

Ali, Bog sve vidi!

Mitropolit Amfilohije je platio ovu bahatost: zarazio se koronovirusom, koji je do tada potcjenjivao, rugajući se mjerama zaštite i održavajući skupove i proteste u Crnoj Gori usred pandemije.

Razbolio se, hospitalizovan je i preživeo je ovo iskušenje. Na sreću. Bog mu nije dao da umre, uprkos godinama, već ga je ostavio da se iskustveno urazumi, uoči svoju grešku i pokaje se. I prestane da nanosi toliko štete Crkvi svojim fundamentalističkim ispadima.

Ali mnogo mlađi jeromonah Prohor, sa samo 43 godina, iz manastira na Cetinju, koji je śedište mitropolita Amfilohija... Bog neka mu se smiluje.

KORONAVIRUS

Monah SPC umro od korone

22.10.2020. 17:45

Ne zna se kako je tačno ovaj monah inficiran koronovirusom. Ali sa morbidnim i nepravoslavnim duhom, koji preovladava u Amfilohijevoj mitropoliji, najlakše je bilo dobiti koronavirus...
Dakle, nadam se da će se sada i mitropolit Amfilohije i ostatak tamošnje pomjesne Crkve uozbiljiti, pokajati i ispraviti ono što su opasno govorili i radili u prethodnome periodu – protiv sopstvene države, ali i naše Crkve uopšte. I uraditi to na vrijeme, prije nego što druge žrtve njihove gordosti i fanatizma zažale.


(Autor je klirik Svete Mitropolije retimnske i avlopotamoske Vaseljenske patrijaršije na Kritu, uticajni komentator zbivanja u pravoslavnoj Vaseljeni)

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mentorka

Tačno u centar! Svaka riječ na svom mjestu. Sramna je uloga Amfilohija. No valjda se sve vrati. Njemu će, bogomi, imat što...

Realista

Sve jasno rečeno, mnogi su ovu jolest olako shvatili. Tek kad im se neko iz bliže familije razboli tek onda povjeruju da postoji i da je opasna