14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Peticija podrške šovinizmu

Stav

Comments 20

Peticija podrške šovinizmu

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Đorđe Šćepović

Da smo kao društvo odavno oguglali na sve na što ne bismo smjeli, to je jasno, a da smo stigli do tačke u kojoj nas više ništa ne pogađa, uznemirava, ili, gluho bilo, začuđava, to nam potonjih mjeseci biva sve jasnije.

Ako je većinska crnogorska javnost prećutala sve manifestacije ravnogorstva koje su preplavile Crnu Goru pod plaštom takozvanih vjerskih protesta, onda smo izgleda morali biti spremni i na finale ludila koje nas sve više obuzima. Ako i zanemarimo višemjesečne izlive otrova prema svemu istinski crnogorskom i građanskom; kontaminaciju javnog prostora svakodnevnim govorom mržnje uperenim u svakog ko ne pristaje na kolektivnu zilotizaciju Crne Gore, kako ćemo zanemariti činjenicu da je takva ideologija danas crnogorska realnost, a jedan od njenih najglasnijih eksponenata mandatar nove vlade? Da li nas danas bilo što može iznenaditi, ili ne daj Bože probuditi iz mrtvog sna kojim pleme spava? Mandatar koji u TV emisiji ustvrđuje da se protivu pošasti koja je zadesila cijeli svijet treba boriti vjerom, ne medicinom, a da je baš njegova vjera toliko snažna da je u stanju pomjeriti brdo?!

A ko je vjerujući, taj se neće zaraziti virusom! Ako je tako kao što kaže mandatar Mojsije (koji doduše ne razdvaja more, ali bi k`o od šale pomjerio brdo), onda svi oni sveštenici koji su se zarazili koronavirusom, ili umrli od posljedica istog, nijesu ljubili Gospoda koliko naš mandatar?! Ako smo svjedoci da svi oni šovinistički, nacionalistički, anticrnogorski, antigrađanski, anticivilizacijski istupi mandatarove apostolke za četiri ministarstva, nijesu dovoljni čak ni za preispitivanje njenog imenovanja, do kakve smo to onda litice stigli? Ako je ovih dana crnogorskoj javnosti predočena peticija podrške narečenoj ministarki, a svaka kritika na račun skandaloznih stavova dočekana na krv i nož, jesmo li spremni i za konačan skok u ambis?!

Svako ime i prezime koje je potpisalo sramnu peticiju, potpisalo je saglasnost sa svim ministarkinim javnim istupima! Akademska gospodo, jedno morate znati – peticija koju ste potpisali je peticija podrške šovinizmu, velikosrpskom nacionalizmu i mraku srednjeg vijeka. Vaši motivi su poznati, vlast je vlast, pa bio to DPS ili SPC, valja sačuvati privilegije, ko još brine o časti?

P. S. Potpisnici su 30 godina u tišini trpjeli diktaturu odlazećeg režima, onog istog režima koji ih je uhljebio, skućio i zbrinuo na svaki drugi način. Ipak nije do njih.

Komentari (20)

POŠALJI KOMENTAR

Stoposto

@Bosiljka Više mi nije jasno dali imamo više građanske C. Gore ovo je ljudi kolektivno ludilo .... mi nemamo više ni 30% normalnog stanovništva !? Pogledate DR - re , profesore , Crnogorsku Akad. Nauke i Umjet. Nevjerovatno da nemamo ni 200 studenata koji će samo da dignu glas protiv ovog ludila ...

Vasko

@Bajče Nismo se razumijeli. Ne navodim to kao opravdanje uopšte. Samo kažem da je vjerovatno jedan od dominantnih razloga. O poboljšanju uslova rada u tom smislu treba ozbiljno razmisliti jer je to jedan od važnih preduslova autonomije. Loši uslovi rada i nesigurnost očito štete sistemu.

Bajče

To nije opravdanje za klerofasizam . Nemam stalni posao i podrzacu fasiste . Mozda dobijem rijesenje za stalno ! A mislis li da ces ga dobiti ako ne polozis njenu - vjeronauku . Vjeruj da neces . A ako prihvatis njene uslove gori si od nje . nikad niko nije uspio da preokrene fasizam mirnim putem . Pa neces ni ti . Ako dajes podrusku ovom ludilu zbog rijesenja za stalno ( a imas gradjanski stav ) treba da te je stid .