8 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Domino defekt

Stav

Comments 0

Domino defekt

Izvor: danas.rs

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Svetislav Basara

Elem, Mile Dodik je u nedelju gromoglasno prdnuo u čabar usred Banjaluke.

Odjeknulo je to u regionu.

Naročito u Beogradu.

Lokalnu pobedu određenog, široj javnosti nepoznatog, Stanivukovića tzv. Dodo jeste priznao, ali je momentalno uzvratio udarac pretnjom da će se pobedniku osvetiti tako što će Banjalučanima uskratiti pare.

U novinarskoistraživačkoj nameri da se podrobnije obavestim o poslovima i danima pobednika, Stanivukovića, malčice sam guglovao i naišao na interesantne video-klipove iz političkog života u pretpolitičkoj RS i na raznorazna prepičkavanja i pičkaranja na relaciji Dodo – Stanivuković.

Šta da vam kažem?

Čuda i pokore.

Biseri bosanskog pasjaluka.

Opozicija serbska se, predvidivo, Stanivukovićevoj pobjedi obradovala kao malo dete i momentalno se stala udarati šapicama u grudi.

Ništa čudno.

Kad god se strmopizdi neki tirjanin – svejedno da li globalnog ili lokalnog značaja – Đido, Guzijan, Dildo & Co se ponadaju da će se – po principu domino efekta – strmopizditi i Vučić i da će onda na mnogaja ljeta nastupiti carstvije njihovo.

Ne znam – nisam bio u prestonoj megakasabi – da li su kao prigodom pobede bogougodnika Krivokapića opozicionari i njihove pristaše izašli na beogradske ulice da po sumanutom običaju proslave tuđu pobedu (za koju se nadaju da će se pretvoriti u njihovu), ali ako domino efekat funkcioniše i izvan domova penzionera, onda razloga da se obraduju Stanivukovićevoj pobedi imaju samo Šešelj, Boškić Obradović, Levijatan, Đorđević i Oslobođenje (delimično) i Guzijan jer je – kako su me moji savetnici za regionalna komešanja obavestili – mladi pobjednik nacionalno i četnički fundamentalniji od poraženika, Dodika, koji sad ima dobar razlog da se češe po guzičetini.

Ono malo srpske liberalne opozicije – i svi koji imaju gram zdrave pameti – pre imaju razloga za zabrinutost jer je Stanivukovićeva pobeda snažan vetar u leđa tendenciji uspona „srpskog sveta“ koja – kao i sve ostale – po sili istorijskog determinizma vodi u sunovrat svega ostalog, uključujući i „srpski svet“.

Prelazimo na sledeću temu – razliku između seljačkog i Makijavelijevog makijavelizma.

Makijaveli kaže – a isto misle svi tirjanini ovoga sveta (uključujući i demokratske) ali se ne usuđuju da kažu – da je rat legitiman, opravdan, pa i poželjan ako se zna šta se ratom hoće postići i šta tačno učiniti posle pobede.

Srpski seljački makijavelisti tradicionalno misle (u stvari misle da misle) da se u rat kreće upravo u trenutku kad se nekom „velikom pobedom“ zafarbaju u ćorsokak i kad nemaju pojma šta da urade sa sobom kamoli sa ratom, primisao „šta posle“ bolje i ne pominjati.

Mislite malčice o tome.

Dok vi mislite ja ću iskoristi priliku da Dodiku čestitam poraz uz donekle modifikovanu pesmu „ne može ti niko ništa, jači su od sudbine“.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR