11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dragan Bursać: Crnogorci, danas felerični, sjutra istrijebljeni

Stav

Comments 9

Dragan Bursać: Crnogorci, danas felerični, sjutra istrijebljeni

Autor: Antena M

  • Viber

To vam je vrli novi srpski svet u kome će Crnogorci u svojoj zemlji biti proganjani kao onomad Sijuksi po prerijama zapada do istrijebljenja, eto samo im za početak treba oduzeti njihovu zemlju jer su “felerični“. Grad po grad. Nikšić po Berane. 

 Jutarnja iskrenost jednog srpskog fašiste

 Kad fašista kaže:

 “Treba igrati otvorenim kartama i direktno. Ništa nećemo postići podilaženjem manama i mentalitetskim felerima koje stanovništvo tamo u Crnoj Gori realno ima. Moramo da pokušamo te mentalitetske felere da popravimo. Nemamo više alternative osim da podržavamo DF, da ustanove i institucije budu uz DF, dakle pobjeda srpskih snaga i Demokratskog fronta u Nikšiću je uvertira u pravljenje novog demokratskog sistema,”

 To fašita i misli.  

Nije problem nakaradni Raković

E, ovako srpski istoričar Aleksandar Raković krsti Crnogorce kao narod i to govori prvo nešto o njemu. Ali još više to govori o stanju duha, da ne kažem zloduha u srpskom svetu. A srpski svet nije ništa drugo do jedna fašistička umotvorina nastala u glavi nesrećnog Rakovića i inih desperadosa, pobjeglica od zdrave pameti, na ruinama stvarne velike Srbije Ćosićeve, a ta pararealnost se izlila svom silinom iznova na realni svijet preko legalizovanog četništva i organizovanog litijanja, preko Srpske pravoslavne crkve i političara u Srbiji, zašto ne reći i vladajućih i opozicijonih i ta fašistička, sada već čista realnost, obučena je u bundu eugenike i prijeti doslovnim nestankom, ne samo crnogorske države, nego i Crnogoraca kao naroda. 

Gostujući u fašističkom rijalitiju kod Milomira Marića, radnog naziva ”Bitka za Nikšić“ u kome se raspiruju najniže moguće poluljudkse strasti i to uz amin državne frekvencije, potpuno nekažnjeno, nagrađeno čak, nesrećni Raković je uz ovu iznio i čitav niz inih nebuloza. 

 No. 

 No, hajmo mi na suštinu!

 Nije problem nakaradni Raković, problem je čitav svijet iza njega

Nije problem što je Raković istoričar- i veće budale su završavale ovaj fakultet, nije problem ni što na televiziji Hepi, govori šta mu pada na bolesnu pamet-ni prvi ni posljedni u toj medijskoj septičkoj jami, nije toliki problem ni što ove nebuloze gleda i upija milionski hipnotisani audiotrijum, kome se znanje o istoriji iscrpljuje Deretićem, Srbima Atlantiđanima, ovim nesrećnikom Rakovićem...

Ne, ništa od ovoga nije baš prevelik problem u nakaradnom srpskom svetu, pa ni čisti, nedestilirani fašizam koga poput nuklearnog reaktora taj isti svijet u megatonama isporučuje realnosti. 

Problem, onaj istinski i najveći je što je srpsko javno mnjenje i javni prostor odavno aminovao ovaj fašizam, a iza njega stoji demos, dakle svenarodni plebiscitarni klimoglavi javni diskurs. 

Crnogorci kao Sijuksi

Kad Raković, između ostalog, kaže da su Crnogorci felerični i da treba osvojiti Nikšić, pa “da ih popravljamo“, iz njega ne progovara neka usamljena, otuđena dušica, nego upravo to srpsko javno mnjenje, koje je zajedno sa političkim strukturama odabralo baš ovog pajaca da javno, sabajle govori ono što oni misle i žele. Ništa više i ništa manje od toga! Raković je tek sondaža terena, neka vrsta probnog balona gluposti, naci-zamorče, koje ako prođe-a prošao je, krenuće se u realizaciju bolesnih nakana na terenu.  

E, to vam je vrli novi srpski svet u kome će Crnogorci u svojoj zemlji biti proganjani kao Sijuksi po prerijama zapada do istirjebljenja ili lažne asimilacije, eto samo im za početak treba oduzeti njihovu zemlju. Grad po grad. Nikšić po Berane. 

Naravski za ispuštanje zaraženog, kužnog ćebeta među nepelcovan narod, biće i već jeste zadužena Srpska pravoslavna crkva sa svojim ideolozima na terenu. Ko se ne ogrne kliconosnim ćebetom srBstva, biće “ubijeđen“ uz pomoć momaka u hamerima, koji krstare sjeverom Crne Gore, a kome ni to ne bude dovoljno, eto mu na vrata kakve Dritanove ili Rukoljubove inspekcije da ga ostavi bez posla, stana, imanja, iđe ičega…

 Ne vjerujete?

 Pogledajte kamenovani autobus u Beranama, izgrafitirane džamije u Podgorici, Nikšiću, Pljevljima...

Pitaje zlostavljane ljude, koji su imali “čast“ da osjete ruku srpskog sveta na sebi, istog onog koji eugenički radi na ”popravljanju“ Crnogoraca, na “vraćanju na fabričke postavke“. Samo da Nikšić padne, i ne trude se da uljepšavaju svoj nakaradni naum ovi ideolozi zla. 

I tako se pred očima svijeta odvija klasična priprema terena za kulturno, religijsko, obrazovno, ali i za etničko čišćenje jednog naroda u svojoj zemlji. 

Deda za babu, baba za mačku, mačka za repu/vakcinu

A šta radi vlast tog naroda?

Vlast, sklepana od zla oca i gore majke, eno je stoji u Podgorici na aerodromu, poredana ko u basni deda za babu, baba za mačku, mačka za repu i čeka 2 hiljade vakcina sadake od velikog demijurga Vučića, koji tako tvrdi preizborni pazar baš u Nikšiću i zapišava crnogorsku teritoriju. Na stranu silne odbijenice i za prethodne vakcine, vrjednija je sadaka srpskog vožda od desetina hiljada drugih donacija, koje nisu dolazile iz srpskog sveta. 

Pa je onda ponajbolje čitavu ovu nesrećnu situaciju opisao lider SDP-a Raško Konjević koji je cinično komentarišući na Tviteru skandaloznu izjavu nadriistoričara Aleksandra Rakovića kazao:

“Ne treba gledati u prošlost što bi rekla URA, samo u budućnost! E ovakva budućnost je gora od najgore prošlosti. Čist fašizam!!! Ali neće URA dati građansku Crnu Goru i antifašistički Nikšić”. 

I zaista posprdno, bude li URA davala i nedavala, bude li se URA sa ostalim satelitima četničkim pitala, neće puno proći, a gledaćemo ne samo na opskurnom Hepiju, nego in vivo kao se to mijenja “crnogorska feleričnost“. 

Zadnji put, podsjetiću vas, kad je srpska politka nastojala da promijeni jedan narod, da se bavi njegovom genetnikom, desila se Srebrenica i dogodio se genocid. 

Ne ponovilo se. 

Do vas je!

 

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Evropa

Tačno u centar. Ipak, medijski pristor ne zagađuje samo Happy. Od prije neku nedjelju dobismo i PRVA TV Happy.

Zarko

Gospodin Bursac to kaže po naski da narod razumije a narod cuti i sluša sve ovo svaki dan i su sve višem obimu... Pitanje je samo do kad... Mislim da je voda došla do poda...