19 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

25° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 17°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

23° / 14°

Petak

24.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Multi(č)etnička vlast

Stav

Tag Video
Comments 9

Multi(č)etnička vlast

Autor: Antena M

  • Viber

Za Antenu M piše: Ahmed Avlijani

Vrag je odnio šalu a donio fašizam i šovinizam.

Neki to zovu i osvježenje ili sloboda, zavisi od stanja duha, ideologije i pogleda u prošlost i budućnost.

Kome nije jasno šta je vrag (đavo, šejtan) donio neka još jednom posluša razgovor i pjesmu mladih Pljevljaka, junaka borbe protiv "režima DPS-a", koji su se ispred policijske stanice u Pljevljima okupili u znak protesta zbog imenovanja muslimana - Bošnjaka za šefa lokalne policije u tom gradu tražeći od Vlade da se to imenovanje pod hitno povuče.

Jer, ne može Turčin (čitaj musliman, Bošnjak) biti šef policije u srpskoj Sparti.

Osvježilo je. A to znači - sva prava Srbima. Ostalim samo mrve, ako su dobri, poslušni i u skladu sa srpskim svetom.

Od toliko Srba u stanici - Haris

I, naravno, biće foliranata - političkih prevaranata iz vlasti, posebno onih iz kvazigrađanskih partija Demokrata i URE, koji će reći da nije problem u Harisu - muslimanu, Bošnjaku već je sporan Harisov policijski bekgraund, osobito onaj tokom litija.

Biće, vjerovatno, i muslimana, Bošnjaka, političkih mešetara na sve spremnih za šačicu vlasti koji će, tražeći alibi za izdaju interesa svog naroda i građanske Crne Gore i za odgovornost za opasnu fašizaciju društva pokušati da nađu opravdanje za ove fašističke i nacionalostičke postupke - u bivšoj vlasti.

No, na to okupljeni imaju svoj demant zabilježen njihovom video kamerom a koji, ukratko, u razgovoru dvojice protestanata glasi ovako:

- ... kakav Haris i .....

- Za vrijeme Tita nije mog'o biti Haris!

- Nije Ostroga mi!

- Ču.

Neko iz mase, zatim, dovikuje:

- Pi.ko ustaška.

Neko drugi dodaje:

- Od toliko Srba u stanici samo je musliman na čelu.

(Otkud najednom toliko obespravljenih Srba u Milovoj policiji pravo je pitanje za obespravljene Srbe?)


I onda ide horski:

- Ustala je sparta srpska, neće ovo biti Turska, Milo lopove!



Vjerujem da ovo niti treba analizirati niti mu dodavati kakav komentar i da je video dovoljan da svi u Crnoj Gori shvate kojim je putem krenula nova Crna Gora a taj se put najilustrativnije oslikava u Pljevljima od prvog dana "oslobođenja".

Vjerujem i da bi ovdje moralo biti posla za policiju i tužilaštvo.

Pa onda: Zovite Sergeja! Odmah ga zovite da se, naravno po prioritetima, kada završi pisanje prekršajnih prijava za parkiranje, isticanje zvanične državne zastave kroz prozor automobila i izbacivanje djelova tijela kroz prozor, pozabavi rastućom fašističkom prijetnjom kojom se udara u temelje građanske, multietničke i evropske Crne Gore.

U međuvremenu će, vjerujem, premijer objaviti kontravideo, a Abazović će za organizaciju optužiti ostatke bivše vlasti iz ANB, Veljovića i DPS.

Nesposobnom Vladom upravlja se sa ulice

A Haris?

Haris će biti smijenjen i prije nego što je izabran jer se Crnom Gorom i njenom nesposobnom Vladom bez političkog i svakog drugog kredibiliteta upravlja sa ulice, tvitera, konferencija za medije DF-a i iz skupštinskih i stranačkih kuloara.

I neće Haris biti jedini kadar koji nije prošao gusto šovinističko sito nove vlasti, posebno DF-a. Bilo je toga još. I biće.

Jer, ne može Haris (čitaj musliman, Bošnjak) kod toliko Srba biti šef.

I to je poruka.

I to je nova Crna Gora.

Na stranu to što ja mislim da ni jednom muslimanu, Bošnjaku, niti ijednom čestitom građaninu Crne Gore i istinskom antifašisti uopšte nije mjesto niti na jednoj iole važnoj poziciji u ovoj vlasti jer to ovoj klerofašističkoj vlasti i Vladi daje kakav takav multietnički legitimitet a ona je sve osim multietnička.

A ima ih.

Bošnjaci bez crvene linije - multietnički dekor multi(č)etničkoj vlasti

Primjetno je zadnjih dana da je licemjerna vlast, pokušavajući da nakon prigovora domaće i međunarodne javnosti da je jednoetnička i jednovjerska te da u njoj nema pripadnika manjina - pošalje poruku da nije, na periferiji političkih i društvenih zbivanja imenovala nekoliko Bošnjaka koji, međutim, služe da se Vladi programiranoj za ostvarivanje ciljeva srpskog sveta da multietnički dekor.

Tako je na poziciju direktora Uprave za dijasporu, u kojoj (dijaspori, ne upravi) ima najviše Bošnjaka koji se ovih dana pokušavaju izbrisati iz biračkog spiska i time lišiti prava da odlučuje o državi u kojoj su rođeni i iz koje su, uglavnom, pobjegli od diskriminacije, socijalne pa i lične nesigurnosti a sa kojom nikada nisu prekinuli veze - naprotiv, imenovan nacionalni Bosnjak.

Valjda da Bošnjake manje boli i da im se bolje objasni da je to za njih dobro.

Znakovito je za sve nas, a posebno za direktora Uprave za dijasporu zbog opisa mu posla, i to što neko na protestu u Pljevljima kaže da ni u vrijeme Tita nije mogao biti Haris (šef policije) što nam u dobroj mjeri govori o tome otkud toliko Bošnjaka u dijaspori i da se na tu vjekovnu nepravdu ne smije nakalemiti još jedna.

Za direktora Direktorata za vaspitanje i obrazovanje nacionalnih manjina i manjinskih zajednica imenovan je, takodjer, Bošnjak stim da nije jasno čime će se on u Ministarstvu 4 u 1 baviti ali važno je da se čuje ime i da se njime maše kao zastavama multietničnosti.

Multietnički dekor od samog početka, do duše vrlo tanko, ima i skupštinska većina u kojoj sjede poslanik Demokrata Albin Ćeman i poslanica URE Suada Zoranjic koji nijemo i zavjerenički šute na šovinističko divljanje podržavaoca i vojnika njihovih političkih partnera ali i simpatizera njihovih partija; na negiranje genocida u Srebrenici; na etničko čišćenje državne uprave i menadžmenta javnih preduzeća; na pokušaj raskidanja veze njihovih sunarodnika iz dijaspore sa svojom domovinom i njihovog konačnog protjerivanja što je vid etničkog čišćenja Crne Gore; na sve jasniji zaokret vladajuće većine od evropskog puta; na jasnu klerikalizaciju države; na jasan i otvoreni diskriminatorski odnos prema manjinama; ...

Vjerujem da je suvišno, u smislu očekivanja odgovora, postaviti pitanje: koja je crvena linija za Albina Ćemana i Suadu Zoronjić? - ali nije suvišno da se to zapitaju oni koji su im dali podršku.

Suvišno je ovo pitanje postaviti i SPP koja ovih dana u velikosrpskoj Vladi u kojoj dominiraju poštovaoci četničke ideologije i negatori genocida u Srebrenici uhljebljuje svoje kadrove ali nije suvišno skrenuti pažnju javnosti na to kako bi se znalo gdje je ko bio i u čemu je ko učestvovao.

Bošnjacima pokazan put

Bošnjacima je još jednom stavljeno do znanja da svi njihovi putevi vode u dijasporu i da ovdje nikada ne mogu biti svoji na svome.
Njihovo je samo da odu i da šalju pare. Sami sebi, sramno bi konstatovao ministar nam u Vladi - Sergej Sekulović.
Pasoše će dobiti, da mogu da odu i da dodju, da naprave kuće i ulažu u biznise, da pomažu porodice kad neće država i da na taj način u ekononski sistem upumpavaju stotone miliona eura godošnje direktnog stranog novca, znaju ekonomisti šta to znači.

A lične karte?
A to će im, kada ih pljevaljske i ostale četničke horde protjeraju, oduzeti ministar Sekulović i nova Vlada za šta će, poslušno, ruku dići njihove komšije, prijatelji, brat i sestra - Albin i Suada.

Saopštenje će, o tome, dobiti preko direktora Uprave za dijasporu Seida Hadžića, Bošnjaka.

Sram ih bilo.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

vojo

Ahmede brate vrijeme je da ti i tebi slicni od onih prije lopova i ovih sad cetnika i izdajica preuzmete Crnu Goru i da nad ubedete u eu.

Sanija

Potpisujem svaku Vašu riječ. I stidim se u njihovo ime! Nikad ja i Suada nećemo bit isto! Nikad!!!

otpor

@Anthropos ...... jasno je sto je ali nije jasno sto da se cini..... nema cak ni onog Perovica za Otpor( jel on mozda Drtanov rodjak?) za koga radi sad bivsi liberal?