26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oko čega ratuju Demokrate i DF ?

Stav

Comments 15

Oko čega ratuju Demokrate i DF ?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa fejsbuk profila)

Politički rat koji baš dugo traje između Bečićevih Demokrata i Mandićevog DF-a, doživljava svoju kulminaciju posljednjih dana. Ove političke grupacije razmjenjuju dnevno i po nekoliko saopštenja koja očekivano i svojstveno autorima obiluju populizmom, najnižim primitivizmom i ličnim diskreditacijama.

U ovoj rafalnoj paljbi jedni o drugima iznose i dosta istine, što ogoljava "do kosti" suštinu ovog sukoba i razobličava dugo skrivane tajne ovih "crkvenih kmera".

Važno je shvatiti da njihov sukob nije ideološke prirode i sada je mnogo jasnije da su Demokrate, suštinski i sadržajno, koliko god se trude lažno predstaviti, daleko od građanske stranke. U ovom sukobu sa neskriveno nacionalističkim DF-om, Demokrate otvoreno pokazuju obrise svog srpskog nacionalizma.

Suština njihovog sukoba je iznad i ispred svega oko istog "Srpskog" biračkog tijela i oko pridobijanja naklonosti Srpske crkve, uz čiji blagoslov je lakše doći do tog biračkog tijela i zadržati ga.

Iz dana u dan, oni se uz obilje diskreditacija bore da dokažu ko je veći prijatelj Srbiji i srpskom narodu i ko je odaniji Srpskoj crkvi, potpuno zanemarujući interese građanske Crne Gore, jer je za svaki budući izborni rezultat najvažniji taj dio "srpskog kolača" u biračkom tijelu.

Do kojih granica može ići ovo njihovo bezumlje i zanemarivanje interesa države Crne Gore, najbolje možemo vidjeti u najavi Demokrata da će oni Srpskoj crkvi vratiti u svojinu crkve na Sv. Stefanu, iako njene nikada nijesu bile.

Boreći se na sve dozvoljene i nedozvoljene načine za podršku srpskog mitropolita Joanikija, bore se za naklonost i blagoslov čovjeka koji po sopstvenom priznanju ne priznaje ni Crnu Goru, ni crnogorski narod.

Na kraju je važno shvatiti, a to je iz ovog međupartijskog sukoba jasnije nego ikada, da ove političke grupacije na Crnu Goru gledaju, isključivo kao na geografski pojam i da su samo instrument u rukama Srpske crkve, čije namjere su nam dobro poznate.

Glasači DF-a su odavno raskrstili sa građanskom Crnom Gorom, a svi oni koji se osjećaju građanima, vole i poštuju Crnu Goru i ne žele biti u nacionalnim torovima, a još uvijek podržavaju Demokrate, najzad se moraju zapitati, jesu li zalutali. Vremena za ispravku, još uvijek ima!

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Lažna slika društva

Da bi u očima Evrope ispalo da je sve u redu u CG vješto se snalaze političari i čuvaju svoje mjesto u Parlamentu a ustvari samo mi vidimo tu ispred oko i iza nas kakvo nam je stanje u državi vrlo alarmantno.

Kad PRODJE ovo vrijeme

Nadam se da ce Crna Gora ipak savladati ove prepreke koje su joj stale na putu i da će se brzo ovo zvati jedna teška prošlost da će GRADJANI izabrati nove ljude koji će voljeti iskonski Crnu Goru i zalagati se za Gradjanske vrijednosti pa ćemo svi biti pametniji kad budu izbori

dv

@Šćepan Mile te čeka da mu se vratiš u tvoj rrodni knin...(šibenska županija) j...o te on i ti njega.