15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U koroti za Gojkom?

Stav

Comments 7

U koroti za Gojkom?

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Bivši marksista-lenjinista, komunistički funkcioner, mašinski inženjer, preobraćenik, istina sada vremešni, ali i dalje glavni talenat svetosavske istoriografije, blizak pokojnome Amfilohiju Radoviću, ima tome bezmalo mjesec dana je „ispario” iz javnoga prostora.

Jovana-Joca Markuša nema ni među 11 (jedanaest) Cetinjana, ili onih što tvrde da su Cetinjani, a koji su nedavano izrazili dobrodošlicu Joanikiju Mićoviću i Porfiriju-Prlu Periću.

Markuš, hiperaktivni penzioner, tvrde upućeni, posljednjih je godina svakodnevno kontaminirao društvene mreže svojim uradcima; a posljednjih mjeseci promovisao i članice režimske koalicije, Demokrate i URA.

Nedavno se muvao po Srbiji, sa panoima: izrezao i prilijepio koješta i to proglašavao za „eksponate” izložbe „Crna Gora: narod, jezik, crkva kroz istorijska dokumenta“ Matice srpske – društva članova u Crnoj Gori.

O tom performansu je pisao Gojko Perović, objašnjavajući da je Markušev cilj, biva, da „pokaže razloge zbog kojih veliki broj građana Crne Gore ne želi i ne može da razdvaja ‘Srpstvo’ od ‘Crnogorstva’”.

E sad, nagli Markušev prekid aktivnosti na društvenim mrežama se vremenski poklapa sa potvrdom informacija s kraja prošloga mjeseca – da je u ovdašnjoj eparhiji Crkve Srbije „osvježilo” po Amfilohijevim kadrovima.

Joanikije Mićović, po nalogu iz Patrijaršije Srbije, uklonio je Gojka Perovića iz arhijerejskoga namjesništva na Cetinju, degradiravši ga za običnoga paroha u Podgorici…

Je li Markuš „u koroti” za Gojkom, pa apstinira od društvenih mreža, ostaje da se vidi.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

Onogošt

Ova stara olupina,zdrastveno i moralno je zatajila u svakom pogledu.Vrijeđa Draginju jer je u svakom pogledu nje nedostojan,a pogotovo što je ona Crnogorka,a njemu se nezna štaje.Još kad izađe na viđelo šta je sa popovima radio po manastira usko će mu biti u Crnu Goru.Ali takvi nemaju ni srama ni ob

Breeee

Napisah jednom u vremenu kada se dotični na IN4S-u potpisivao sa “Joca Markuš”… Ime Jovan koje su mu roditelji, baba i đed, kumovi bjehu dali… mu se nije činjelo dovoljno srpskim pa se počeo potpisivati sa “Joca”, u naletu kvislinškog andrelanina… i batali, časti mi…

Jelena

Sa onom suštinom od Đakovica, pljuvali po Crnoj Gori i Crnogorcima, jad i nevolja od Markusa.