13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nacionalizam i umjetnost

Stav

Comments 11

Nacionalizam i umjetnost

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Crnogorski Nacionalni Forum

Pomaga Bog braćo i sestre Crnogorci! Mislim da je već pola Crnogoraca prestalo da čita. Ufffff, kako im je ovo nazadno. E, ne možemo o Cetinjskom manastiru nikako pričati kao muzeju da bi se sviđeli gospodi “građanima”.
Kad ga je naš gospodar Ivan Crnojević napravio 1484. godine nije ga pravio da se “stranci” dive tome “spomeniku crnogorske kulture” no je napravio religijski objekat u službi pravoslavne crkve.

Prvo je bio dat na upotrebu Zetskoj mitropoliji, a neđe oko 1530. Mitropolit Romila mu dodade i Crnogorsko ime. Tako ostade da živi sve do prije tri, četiri neđelje. Vidite li koliko smo bezvrijedni (ili nas samo tako smatraju) kad katastar i dva činovnika mogu da ti “preškrabaju” 537 godina istorije.

Vi što osvićete po internetu nijeste mogli za zadnjih 20 godina napisati i izmijeniti u Vikipediji da Vojisavljevići, Balšići, a evo sad i Crnojevići nijesu “srpske kraljevske dinastije”. Obraza vi je li vas i to Milo spriječi? Ima li išta da smo mi samostalno mogli učinjeti?

"Bogo mi, neka se time bavi ko je pare uzimao“ odjekuje po crnogorskim crkvama otetim od Crnogoraca u službi SPC. Pa je li vam odgovor za sva poniženja isti? Pa zar ne postoji razlika između državne korupcije i gašenja jednog naroda?

Što ima otimanje manastira na Cetinje sa lošom politikom DPS-a? Pa ajde ako vas ne zanima religija, a valjda vas zanima kultura? Kad ljude obuzmu emocije u vezi s prošlošću, da ne mogu pojmiti sadašnjost, onda je teško razlučiti kulturu od politike.

Eto i tu morate dati SVOJE mišljenje, jer je srpski front “obuzet emocijama” da nema kud više. A, to su Cetinjska posla. Odjekivaće školama kad vam budu srpski popovi “dresirali” đecu. Ima li i jedna tužna radnja koju trenutno ova vlast sprovodi Crnom Gorom koju vi ne možete opravdati nekom od “doskočica” đe se krivica ne bača na nešto drugo?

Da li stvarno vjerujete da će sve ovo biti završeno na sljedećim izborima, dok vi sjedite u čekaonicama istorije?

Ako sada ne razdvojimo probleme jedan od drugoga i ozbiljno se ne pozabavimo sa svakim problemom pojedinačno, i to strogo bez uticaja drugih elemenata, vrlo brzo ćemo dočekati da nad srpski front uči ne samo novoj istoriji nego kulturi u cjelini.

“Stvarno se nijesam nadao da ovi kreteni imaju sve isplanirano." Odjekivaće praznim mauzolejom na Lovćenu. U pamet se braćo i sestre Crnogorci. Uz Božju pomoć i dobru volju onih ko u njega ne vjeruju sve je moguće.

Mir i prosperitet svima

Naša kuća nama

Komentari (11)

POŠALJI KOMENTAR

europeac

@Docleanus ŠTO SE TI NE POTPISA, da nam pokažeš kako se to radi.

Smet fašizmu!

Odavno nijesam procitala bolji tekst, tako pitko data sva naša tragika.

CGPG

Ziva istina. Totalna apatija vlada. A ako mislimo da ce nam DPS i njihovi uhljebi pokrenuti nesto, grdno se varamo. Tako da je sve ostalo na nama koji smo i bivse kritikovali.